Напълнихме първия град на Марс

78 000 желаещи да заживеят на Марс

Над 78 000 души са изявили желание да напуснат Земята завинаги и да заживеят на Марс в рамките на амбициозен телевизионен риалити проект.

Организацията с идеална цел "Марс уан" планира да създаде човешко селище на Червената планета до 2023 г. и ще заснема всеки аспект от десетилетната мисия. Успешните кандидати трябва да преминат през двегодишен подбор и да се обучават още седем години преди да заминат за Марс и никога повече да не се върнат на Земята.

Съоснователят и генерален директор на "Марс уан" Бас Лансдорп заяви, че очаква над половин милион кандидати да подадат заявления до крайния срок 31 август.

"Със 78 000 кандидати от 120 страни за две седмици това се превръща в най-желаната работа в историята. Марс уан е мисия, представляваща цялото човечество и истинския му дух ще бъде оправдан, само ако бъдат представени хора от цял свят", допълни той.

Накрая зрителите ще гласуват и ще изберат група от обучаващите се кандидати, които да станат пратениците на човечеството на Марс.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен