Трябва да покажем дали обичаме България, заяви Кунева

Тя също се надява на висока избирателна активност

Мисля, че при мен е ясно за какво гласувах и всички хора знаят кое е нормално. Така както го знаем ние в живота си, така трябва да го знае и управлението на държавата и е повече от възможно.

 

Това заяви лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева, след като упражни правото си на глас в избирателна секция 44 в НПМГ "Акад. Л.Чакалов" в столичния квартал "Лозенец".

 

Според Кунева, каквито и планове да имаме за след месец, за след година, дори и за след 5 години, ако нямаме план за днешния ден какво да правим като българи, "тези планове за бъдещето не струват нищо".

 

"Днес е възможността да получим гражданско звание. Ако ни е грижа за България, ако я обичаме, трябва да го покажем", каза Кунева.

 

Тя изрази надежда за висока избирателна активност.

 

По повод акцията на прокуратурата с откритите 350 000 бюлетини, Кунева каза, че фактите могат да се коментират само през погледа на Наказателния кодекс.

 

"Партиите не могат да мълчат, хората не могат да мълчат, трябва да се реагира, трябва да се каже кой какво мисли и да се вземат мерки. Всъщност, това се случи във вчерашния ден. Но произходът на това говорене не беше в партиите". Така Кунева отговори на въпрос дали вчера се е стигнало до опорочаване на деня за размисъл.

 

Bulgariautre.bg припомня, че вчера прокуратурата иззе 350 хиляди бюлетини от костинбродската печатница "Мултипринт", която отпечата и официалните бюлетини за утрешните избори. Собственикът Йордан Бончев опроверга напълно информацията, че печатницата е извършвала незаконна дейност.

 

Попитана как ще продължи днешният ден за нея, Меглена Кунева отговори, че "всяка жена има какво да прави в неделя".