Аз твърдя, че бюлетините са за БСП и ДПС, изригна Бойко

В деня за размисъл някои си направиха истерична реклама, заяви той

Бившият премиер и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов упражни правото си на глас в 78-мо СОУ "Христо Смирненски" в Банкя. Пред главния вход на училището той бе посрещнат от скандирания на името му, но той с един жест благодари и застана пред камерите.

Той коментира вчерашния скандал с иззетите бюлетини в Костинброд.

"Обвинявам тези, които в деня на размисъл, когато всички мълчаха, си направиха невероятна истерична реклама. Истински се надявам, че когато г-н Роман Василев, му приеха оставката и му я върнаха, че след като веднъж са го подвеждали при ареста на Николай Цонев, си е взел поука. Да не стане утре – провалената операция. Имаха брилянтна възможност да разкрият този заговор. Слагат джипиесчета и ги проследяват. Така, както правихме ние, и така, както заловихме тонове наркотици", каза Борисов.

"Тези избори минаха под тежките непрекъснати активни мероприятия срещу ГЕРБ. От А до Я. Като се започне с подслушванията, които до ден-днешен никой не си е изяснил за какво става въпрос. Освен срещу нас, има ли срещу друг компромат? Има ли срещу други партии? Вижте как са се обединили всички срещу нас. Аз твърдя, че тези бюлетини са били за БСП и за ДПС. Ако е имало професионална работа на наблюдаващия прокурор, Роман Василев трябва да потърси отговорност – защо са провалили операцията. Този път МВР не е участвало. Вчера вместо да мълчат и да оставят хората да размишляват, да сложат джипиесите и днес да направят блестяща операция", допълни Борисов.

Който спечели изборите, отсега да знае, че има моите поздравления. На тези, които спечелят, желая веднага да направят правителство. Хората да се хванат на работа, защото тази работа нас чака, никой друг, каза още експремиерът.

На въпрос – ще има ли съмнения за фалшификации на изборите, Борисов каза - в момента всичко живо брои, наблюдава, по-добро от това няма. Във всяка секция виждате колко хора слагат печати, подписват се. На всеки половин час излизат резултати, паралелни преброявания. До петък всички социологически агенции даваха, че сме първа политическа сила, включително и най-червените. Какво да се промени в един ден? ГЕРБ води и тези няма с какво да си оправдаят загубата. Това е целият проблем, заяви още Борисов.

Той не вярвал, че ще се стигне до такива крайности, до такава мръсотия.

"Изпаднаха в истерия. От утре пак сме хора, пак сме същите. На власт, в опозиция, държавата е обща, на всички хора. Виждам истеризирани хора, всеки платил, да тичат, да крещят, анархия. Всяка партия може да направи същото. Така ли ще управляваме”, завърши Борисов.