Яне Янев гласува за нова Конституция

За фалшификация на изборите не може да става въпрос, твърди лидерът на РЗС

Гласувах срещу корупцията и за нова Конституция. Това заяви лидерът на ПП "Ред, законност и справедливост" Яне Янев. Той даде вота си в избирателна секция № 17 в Сандански.

 

"Гласувах, за да се смени порочният посттоталитарен модел и да се преструктурира държавата, така че да работи в полза на гражданите, а не - в полза на олигарсите и политическата мафия, както ставаше през последните 20 и няколко години. Гласувах, за да може в България решаващ глас в определянето на основните политики в държавата, да имат образованите и можещи хора, а не политическите партизани. Гласувах да направим така, че тези 5 милиарда годишно да се върнат в бюджета, в икономиката, за да може парите, вместо за корупция, да отиват за по-високи пенсии, стипендии, работни места, инвестиции", каза Янев.

 

Той каза, че за фалшификация на изборите към този момент не може да става въпрос.

 

Специално ми подадоха информация от повече от 15 многомандатни избирателни райони. Има проблеми, които са традиционни за всеки вот, каза Янев. В Сандански изборите към този час протичат нормално и няма индикации за опорочаване на вота, посочи той.

 

По повод - намерените вчера 350 000 незаконни бюлетини в печатницата в Костинброд и официалното обръщение на прокуратурата Янев заяви, че трябва да има последици.

 

"Трябва да се санкционират и накажат, тези които са поръчали отклоняването на тези бюлетини. Ние сме категорично против каквото и да било посегателство върху избирателните права на българските граждани. Същевременно обаче считаме, че в изборният процес не трябва да се намесва никой друг, освен политическите партии и изборната администрация, за да има "честен мач". В противен случай "играта на политическия терен" с неконвенционални средства е опасна за демокрацията", каза лидерът на РЗС.