Местан: Борисов все още си мисли, че трябва да управлява

Лидерът на ДПС твърди, че Борисов е тотално безсилен, тъй като се намира в изолация

Нищо изненадващо в поведението на ГЕРБ. Това е продължаване на една линия на деструкция, която обаче издава усещане за отчаяние, заяви в парламента председателят на ДПС Лютви Местан. "Изглежда г-н Борисов продължава да си мисли, че при положение, че има най-много на брой народни представители, трябва да продължава да управлява. Аз, още след като станаха ясни резултатите от вота на 12 май, имах възможност да му кажа, че съгласно Конституцията, статутът на първа политическа сила не осигурява никому право да управлява", добави Местан.

Той подчерта, че правото на управление се гарантира или от самостоятелно мнозинство, или когато няма самостоятелно мнозинство, се налага да се търси политическо съгласие.
"По отношение на второто Борисов е тотално безсилен, защото се намира в тотална изолация", каза още той.
"Причината за изолацията, в която той се намира, не трябва да се търси в останалите политически сили, а в него самия и в провалената му политика през последните 4 години. В това число и кадрова политика, защото той не може да прехвърля на никого факта, че създаде своя Франкенщайн", заяви Лютви Местан.