Хиляди “погребаха” правителството, окупират областния от ДПС (обновена)

Пловдив изригна! Мощно скандираха: Довиждане, другарю Орешарски!

Пловдив настръхна! Викове, свирки, знамена, мегафони напълниха Центъра. Повече от 5000 протестираха. Митингът тръгна от общината, мина по цялата Главна, блокира булевардите "6-ти септември" и "Цар Борис III Обединител".

С цяло гърло старци и деца пяха: Кураж, дружина, вярна сговорна, ний не сме вече рая покорна!

“Изходът е революция! Оставка! Долу ДПС! Волен вън! И преди, и сега БСП е мафия! Червеният боклук и мангалите вън”, бяха част от скандиранията на площад "Стефан Стамболов".

Един от лидерите на протеста заяви, че днес се слага краха на БСП. Трябват нови избори и Велико народно събрание, каза той.

Това е протест на разума, а не на глада, сподели млада жена. "Искаме да изметем олигарсите, не искаме да се узаконяват гетата."

Ивайло Атанасов е колега-репортер. Дошъл на шествието с табела "Протестът е за всичко". “Подмениха се исканията ни от зимата. Мислехме, че като се махнат едните, новите ще са си взели бележка, ама то се оказа, че е по-лошо. Няма промяна. Днес съм тук главно срещу новия областен управител, който утре ще влезе в длъжност. Не разбирам, етническа партия взима втория най-голям град в България. И нови избори да се направят, няма кой да дойде. За мен изходът е радикална промяна. Един човек трябва да носи цялата отговорност. Или президентска република, или монархия.”

Трети ден на протестите идва и Мария Димитрова. Тя е на 33 години, майка на две деца. Според нея "управляващите трябва да подадат незабавно оставка, да има избори и нова власт да изкара България от лабиринта". По думите й част от дошлите на митинга са организирани, "на някои дори се плаща". "Но тук са  хора като мен, които не искат да са роби, не могат да правят с нас каквото си поискат и трябва да го покажем".

Утре в 7.30 часа в Пловдив ще блокират входа на сградата на областна администрация. Протестиращи няма да допуснат влизането на новия губернатор Венцислав Каймаканов, който бе избран от ДПС.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА В ГАЛЕРИЯТА!