Бунт пред Областната управа, изгониха Игнатов

Пред сградата бе разпънат огромен плакат, на който пише “Каймаканов - турско-червено к**во, върви си с мир!”'

Около 50 души направиха жива верига пред сградата на областната администрация в Пловдив на площад ''Никола Мушанов'' №1.

Протестиращите се събраха, за да блокират влизането на новия губернатор Венцислав Каймаканов, който е назначен на поста от квотата на ДПС.

Преди минути недоволните освиркаха и изгониха зам-областния Георги Игнатов, който  напусна ГЕРБ. "Предател, отивай си! Боклук, нещастник, продажник, ти нямаш сърце, предаде Пловдив! Защо не си подаде оставката преди 3 години? За да си запазиш поста!", погнаха го протестиращите.

За да избегне конфронтацията, Игнатов се качи обратно в колата си и си тръгна, предаде репортер на Plovdivutre.bg.

Пред сградата бяха разпънати плакати с надпис: “Каймаканов - турско-червено к**во, върви си с мир!”' и "Пловдив не е Къджали! Не искаме ВАЛИЯ от ДПС. Каймакамина Каймаканов ВЪН!". Наравно с трикольорите се вееше и едно черно знаме.

Хората скандираха: "Оставка! Долу олигарсите! ДПС вън! И преди, и сега БСП е мафия! Ходете си при Ердоган!”

Всяка сутрин ще сме тук. Каймаканов няма да влезе в сградата, ако го направи, ще го изгоним, заявиха дошлите. Знаем, че Джевдет Чакъров е взел от него 200 хиляди за зъболекарски кабинет на жена си, коментираха хората. Няма да допуснем в Пловдив областният да е от ДПС, ако трябва ще разпънем палатки, зарекоха се недоволните, сочейки към близката градинка, и на шега добавиха: ДПС ще ги узакони.

Къде е сега Бареков? Нека и Волен да дойде - пак така ще ги посрещнем. Тъкмо ще проверим дали са обрязани, заявиха с усмивка някои от активистите. Те защитиха и нападнатите снощи от лидера на Атака репортери. Ако софиянци имат нужда от помощ - Пловдив веднага ще се отзове, допълниха те.

Демонстрантите отхвърлиха отправената от премиера Орешарски покана за преговори. Как да му вярваме - първо беше от СДС, после мина към БСП. А и всички си спомняме как правеше "седенки" с учителите. Ние няма да се хванем, категорични бяха протестиращите.

До този час Венцислав Каймаканов не се е появил пред сградата на пловдивската Областна управа. Излезе информация, че днес той е в Министерски съвет.