Гергов скочи срещу Каймаканов, иска областен от БСП

Премиерът Орешарски е подведен, БСП не одобрява Каймаканов, каза Георги Гергов

БСП в Пловдив не приема назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител и иска незабавна отмяна на решението, съобщиха от партията.

Очевидно някой е подвел премиера Пламен Орешарски, че кандидатурата е консенсусна. Това заяви Георги Гергов, председател на БСП в Пловдив и областта.

Червените били пратили писмо още миналата седмица до Националния съвет на партията, в което остро протестирали срещу готвеното политическо назначение. В него социалистите настояли постът да е за човек на БСП с оглед на получените резултати – 8 народни представители от двата избирателни района.

Считам, че отмяната на решението ще е въпрос на съвест, но хората в Пловдив, социалистите в Пловдив, всички тези близо 100 000 гласували за БСП не заслужават подобно отношение, категоричен е Гергов.

Припомняме, че за стола на областен от квотата на червените се спрягаха имената на Георги Търновалийски, Николай Радев, Тодор Петков, Мария Вълканова, дори това на Гергов.

Министър-председателят Орешарски заяви тази сутрин по bTV, че е готов да преразгледа решението си Венцислав Каймаканов да бъде областен управител на Пловдив.