НА ЖИВО: Протестиращите скочиха върху жп линиите (обновена в 20.50)

СНИМКИ: Блокираха Централна гара-Пловдив

18.30 ч. : Протестиращи се събират пред община Пловдив за 13-ти протест срещу кабинета "Орешарски". В момента има около 100-ина души, прииждат още хора, предаде репортер на Plovdivutre.bg, който е на мястото на събитието и ще предава в реално време случващото се.

Жена е дошла на митинга с истински кокал, който по думите й символизира "измъкването на властта от Столетницата след толкова много години".

Сега се обсъжда маршрутът, по който ще мине шествието. През миналите дни митингът затвори кръстовищата на Чифте баня, на Сточна и Централна гара.

75-годишната Пенка Здравкова протестира от първия ден. Днес е тук с лозунг, на който е залепила снимките на Станишев и Местан. Изписала е: "Станишев, Юда Бесепарски, за колко сребърника се продаде". Срещу лидера на ДПС: "Балансьор Депесарски - позор! Няма прошка. Оставка!" Разказва, че протестира, защото не иска Пловдив да се превърне в турски вилает.

Очаквайте подробности!

19.00 ч. : Протестиращите са вече над 500. Шествието потегли. Маршрутът: община Пловдив, Главната, Джумая Джамия, после се връщат обратно. Минават по ул. "Иван Вазов". Стигат до Централна гара. Канят се да блокират жп линия.

Скандират: "Едвине, Едвине, не гладувай!" /Едвин Сугарев днес обяви гладна стачка, б.р/ Носят плакат: "Дали Сергей Станишев ще убие човек и физически". Хората се извиниха на всички потърпевши от протестите, но се зарекоха, че няма да спрат. Говори се, че утре ще блокират АМ "Тракия".

19.15 ч. : Стигнаха до Джумая Джамия. Множеството вика: "Долу ДПС!" и "Червени боклуци!" На мегафона се извиниха на полицаите, че заради протестите се налага да работят извънредно. Последваха ръкопляскания.

19.30 ч. : Протестиращите минават през "Иван Вазов". Скандират: "Оставка!" Шествието ще стигне до Централна гара. Там ще проследим дали ще блокират жп линиите, които свързват цяла Южна България. В подписката срещу кабинета "Орешарски" и областния Каймаканов вече са се подписали над 4600 пловдивчани.

19.50 ч.: Току-що протестиращите скочиха върху жп линиите на Централна гара-Пловдив. Върху релсите има влак, който е спрял. Гарата е блокирана, предава репортер на Plovdivutre.bg. Няма ексцесии, но обстановката е напрегната. Има засилено полицейско присъствие.

20.05 ч.: Пристигащите влакове за Пловдив са спрени на предходни гари. Празният влак върху релсите трябва да отпътува в 20.20 ч, но потеглянето му е отменено. Върху релсите протестиращите изпяха химна. В момента някои играят хоро. Чуват се вувузели, мощни скандирания за оставка.

Георги Кръстев, шеф на лекарския съюз в Пловдив, също е на протеста. "Въоръжен" е с три вида свирки.

20.17 ч. - Протестиращите още са върху жп релсите. Изпяха "Върви, народе възродени", сега "Тих бял Дунав се вълнува". Има жена, която свири с акордеон.

20.27 ч: Хората освободиха Гарата. Оттеглят се от релсите. Влакът за Първомай ще потегли с 10 минути закъснение. Бързият влак от Бургас се очаква на гарата около 21 часа. Протестиращите се насочват към кръстовището на Централна гара. Междувременно, по време на шествието между протестиращите се виждат две касички. Събират пари за обувки и храна на възрастен дядо, който е начело на митинга от първия ден.

20.38 ч.: В момента се играе хоро върху кръстовището на Централна гара. Пътят е затворен.

20.49 ч: Протестиращите вървят към община Пловдив. Там ще завършат с хоро.