Парите на общинските пазари да се влагат в обновяването им

Това е желанието на Столична община, заяви Фандъкова

Желанието на Столична община е голямата част от печалбата на общинските пазари да се реинвестира в по-добра среда за гражданите и гостите на града.

Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при подписването на споразумение за финансиране по инициатива "Джесика", за устойчиво развитие на градовете и "Пазари Възраждане" ЕАД за реконструкция и ремонт на Женския пазар.

"В момента приключва реконструкцията на пазара "Димитър Петков". Очакваме септември месец да приключи реконструкцията на втория етап. На пазари "Красно село" се подменят масите, около 200 000 лева е инвестицията на пазари "Юг" по този проекта „Джесика”, каза Фандъкова. По думите й, за пазари "Север" също се подготвя проект за реконструкция и възстановяване.

Фандъкова каза, че Общинският съвет е взел решение сградата на закритото 13-то училище да бъде предоставена на Министерство на културата, за нуждите на класическата гимназия.

Смятам, че това е един партньорски жест за едно държавно училище, училище с традиции, което да може да се премести в историческия център на града, където му е мястото, посочи тя.
"По отношение на инвестициите, които ще се правят, зависи от ползвателите – от Министерство на културата и самата гимназия. Общината ще съдейства логистично, а дали ще се преместят още от тази учебна година, не мога да кажа, това зависи от тях", отбеляза Фандъкова.