Теодор Неофитов - Ханс е една от жертвите на "Новите килъри"

Днес трябва да бъдат повдигнати обвинения за убийство на Васил Арарски и Чироза

ДНК-експертиза е установила, че откритите край Перник тленни останки на една от жертвите на групата, известна като "новите килъри", са на Теодор Неофитов, известен като Ханс.

Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, във връзка с потвърждението на самоличността на един от убитите от пернишката престъпна група.

Тепърва ще се правят балистични експертизи, за да се установи дали има доказателства за извършени други престъпления, каза още Лазаров. Той посочи, че се търси къде могат да са други тленни останки, но не пожела да се ангажира с конкретни факти, докато не бъдат намерени телата.

"Има свидетелски показания по досъдебното производство, които дават ясна светлина защо е убит. Това е част от делото и не мога да се ангажирам”, каза още Светлозар Лазаров.

Миналата седмица антимафиоти търсеха трупове в района на Перник, жертви на задържаните "Нови килъри".

Днес трябва да повдигнат обвинения за убийство на бай Васо, бащата на Райко Арарски – Васил Арарски и на Милчо Бонев, известен като Чироза.

На двете лица очаквам днес да бъдат повдигнати обвинения, каза главният секретар на МВР. 

"Работим с колегите от Главна дирекция "Национална полиция” и Специализираната прокуратура под ръководството на Специализираната апелативна прокуратура, ВКП и сега излизам от среща главния прокурор. Всички материали се докладват на главния прокурор. В момента протичат разпити по тази тема и не искам да се ангажирам с детайли. Що се касае за това кога и къде е изчезнал Теодор Неофитов, тези неща ги има в достатъчно документи", заяви Лазаров.

Той каза, че има данни, които показват, че групата е съпричастна към убийствата на Георги Илиев и Васил Горчев.

"Това са данни и на този етап не мога да се ангажирам с наличие на доказателства. Работим по всички версии и когато имаме конкретни резултати, ще уведомим", заяви Лазаров.
"Има лица от групата, които не са между живите и ще ми е трудно да ги обсъждам. Проверяваме абсолютно всички сигнали и данни за извършени убийства, които са постъпвали и постъпват по тези случаи. Не правим разлика между знакови убийства, поръчкови убийства и битови убийства, защото щетите за обществото и близките на жертвите са достатъчни."

Лазаров заяви, че има оперативна информация за няколко убийства, свързани с "пернишките килъри".

"През последните два месеца има постигнати конкретни резултати. Не съм твърдял, че не се е работело преди това. Ако се върнем преди около два месеца назад, на срещата при главния прокурор бяха набелязани конкретни мерки и те в момента се изпълняват. Всичко се координира и минава под ръководството на прокуратурата. Колегите получават подкрепата на политическото и на професионалното ръководство", посочи Лазаров.