Тепърва ще се изяснява кой как е участвал в "Килърите 3"

Пернишката престъпна група е извършила голям брой убийства

Във връзка с организираната престъпна група от Перник, станала известна като "Килърите 3", вътрешният министър Цветлин Йовчев подчерта в ефир, че става дума за група, която е извършила голям брой убийства. В сутрешния блок на ТВ7 МВР шефът заяви, че тепърва ще се изяснява кой как е участвал.

Йовчев е категоричен, че не бива да се навлиза в детайли и да се коментира, тъй като с това може да се навреди на разследването.

"Главният секретар вече каза достатъчно. Ще продължим с тази настойчивост и хъс", каза министърът. Той заяви, че един участник е дал показания срещу другите и това е, което е позволило да се пристъпи към реализацията, която се случи през последните дни. "Всичко, което се върши, е изцяло в рамките на закона и ще остане така. Нека да не се опитваме да вадим детайли по случая."

Вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи, че е възможно "пернишката престъпна група да има нещо общо с убийството на боса на "ВИС 2" Георги Илиев." Той посочи, че определено има данни в тази посока, но не пожела да навлиза в детайли. Лазаров каза още, че е задържано още едно лице от групата за мокри поръчки от Перник и са изровени тленните останки на Теодор Неофитов-Ханс - една от жертвите на "Новите килъри".

За това, че в общественото пространство се коментира, че всеки трябва да се регистрира, когато кара лека кола, министър Йовчев заяви - този законопроект е резултат от работата на работна група, работила по времето на служебното правителство.

"Трябва да отговорим на европейските изисквания. Тази промяна е продиктувана от проблемите, които срещат колегите в България. Не може да се открие човекът, отговорен за дадени действия. Има дебат в момента - очаквам да се чуят различни мнения и да се стигне до решения, които ще удовлетворят всички."

Министър Йовчев заяви, че ще се търси баланс и подчерта, че нуждите на МВР нямат никакво значение.

На въпрос дали ще се заплаща 150 лв., той каза – това са предположения.