Депардийо съжалява за "огромното недоразумение" с Франция

Актьорът все така обичал страната си

Колосът на френското кино Жерар Депардийо заяви, че скандалът около установяването му в Белгия е "огромно недоразумение".

Пред списание "Фигаро" актьорът заяви, че "все така обича Франция". "Това е моята държава, там живея, там са ресторантите ми, в които работят повече от 80 души", каза той. "Никога не съм заминавал! Отказвам да се оставя да ме затворят в граници, това е напълно различно. Аз съм свободен човек. Навсякъде в Европа се чувствам у дома" - каза колосът на френското кино, за когото "цялата тази история е огромно недоразумение".

Актьорът добави, че ако трябва да посрещне в ресторанта си министър-председателя Жан-Марк Еро, ще му сервира "студена мерлуза с винегрет и лук", а ако дойде президентът Франсоа Оланд, ще избере "задушено пиле, а за закуска в четири часа - две филии с мас".

За да избегне големите френски данъци Депардийо получи руско гражданство през януари, след като купи имот в Белгия.

"Мисля, че не можем да се правим, че всичко е наред" във Франция, каза още той в интервюто за френската медия. "Хората чувстват разминаването между речите на политиците и действителността, в която живеят всеки ден. Това разминаване ще лъсне може би още на следващите избори".