Пернишките килъри убили Ханс с "Макаров" или "Байкал"

След покушението оръжието било разглобено и хвърлено на две места

Теодор Неофитов-Ханс е убит с пистолет "Макаров" или "Байкал", а след покушението оръжието било разглобено и хвърлено на две места. Така смятат криминалисти, посветени в делото "Килърите 3", информира в. "24 часа".

Основният свидетел по делото - Николай Николов - Шатката, навремето имал квартира в столичния квартал "Захарна фабрика". Като се върнал от пернишкото село Богданов дол след отстраняването на Ханс, той хвърлил затвора и цевта на пистолета в река, близо до Западен парк. Корпуса на оръжието скрил на друго място.

Още миналия понеделник полицаи започнали да претърсват района, но засега няма данни пистолетът да е намерен.

Униформените иззели друго оръжие от квартирите на задържаните - бойно и годно да стреля. В момента се проверява дали с него не са извършени и други престъпления.

В Специализирания апелативен съд в петък стана ясно, че Бай Васо е държал пищов дори в халата си. Той вероятно е искал да го скрие, когато по време на полицейската акция помолил жена му да му даде нещо да се избърше. Полицаите обаче се усетили и иззели пистолета. Затова освен като ръководител на групата Бай Васо е обвинен и за незаконно притежаване на оръжие, пише още "24 часа".

След убийството на Хайо членове на бандата на Килърите 3 прострелвали и друго оръжие - карабина с оптически мерник "Уинчестър". Тя първоначално била във вилата на Милчо Чироза, за който МВР твърди, че е бил дясната ръка на Бай Васо.

Той обаче я дал на другите момчета да я пробват. Те отишли на 3-4 км в гората, в посока различна от тази, в който по-рано е убит Ханс. Стреляли 15-20 пъти с карабината по шишета и порутена постройка.

Засега пернишката престъпна група станала известна като "Килърите 3" е обвинена само в убийството на Теодор Неофитов-Ханс. Криминалистите обаче смятат, че на сметката й може да излязат и други трупове на безследно изчезнали перничани през последните 5-6 г. Част от тях са били близки съратници на сина на Бай Васо - Райко Кръвта, но след смъртта му изпаднали в немилост.

Други открито минали към групата на Федята, Пупи и Хайо. За двама Килърите 3 подозирали, че донасят информация на полицията и затова по-рядко попадат в участъка.