Спретват столичните пазари по европейски

В София се обновяват пазарите "Красно село", "Димитър Петков", "Гоце Делчев" и Женският пазар

В София се ремонтират няколко пазара - "Красно село", втория етап от реконструкцията на пазар "Димитър Петков", "Гоце Делчев" и Женският пазар, каза зам.-кметът на Столична община Ирина Савина. След проверка на ремонта на базар "Гоце Делчев" тя подчерта, че преди реконструкцията пазарът е бил в изключително лошо състояние.

Сега там вече са изградени 16 броя нови павилиони, които са с площ от 8 до 28 квадратни метра. Те са предназначени за промишлени стоки и вече имат изградена ВиК мрежа и ел. инсталация. Всички павилиони, разположени на тротоара пред пазар "Гоце Делчев", ще бъдат преместени вътре в пазара.

"Пазар "Гоце Делчев" ще има нов европейски вид и ще бъде удоволствие за клиентите и хората, които живеят наоколо, тъй като ще се ограничи шумът и ще бъде значително по-чисто", каза още Савина. Тя допълни, че реконструкцията му е на стойност над 200 000 лв., без ДДС. Средствата за нея са отпуснати с решение на Столичен общински съвет през март.

Ремонтните дейности предстои да бъдат завършени до средата на месец септември, тази година.

На пазара предстои да бъде изградена нова масивна ограда, с оглед на сигурността. Има и изградена тоалетна, която ще могат да ползват и гражданите. Предстои да бъдат поставени 15 броя модули за книги.