Разрешиха гей браковете в затвора

Любовта зад решетките не е забранена, а сватбите?

Представители на калифорнийската система за излежаване на наказанията официално потвърдиха, че затворници вече могат да сключват брак с лица от същия пол при определени условия. 

На затворниците в Калифорния вече е разрешено да сключват еднополови бракове.

Въпреки това, според решението на затворничесите власти, това може да стане само ако единият младоженец е на свобода. Тоест брак между затворници не е позволен.

Майкълл Щайнер, директор на отдел присъди за възрастни и отдел на корекция и реабилитация заяви миналия петък, че решението на Върховния съд на САЩ от юни, което проправи пътя за сключване на гей бракове в най-гъсто населения щат в страната, се отнася и за лицата, изтърпяващи наказание лишаване от свобода. 

Въпреки това, Щайнер каза, че хомосексуалните и бисексуалните затворници ще могат да влизат в брак само с еднополови партньори, които не са в затвора, и само ако церемонията е зад затворническите стени. 

Според него, разрешението за бракове между затворници може да доведе до твърде много проблеми за сигурността. 

През 2007 г. Калифорния става първият щат в САЩ, който разреши съпружески посещения и нощувки, при които затворниците остават със своите еднополови партньори на свобода.