Автомонтьор, жертва на Килърите 3, пропя в Skype

Жертва на "Килърите 3" се появи в нета с видеообръщение от чужбина.

Автомонтьорът твърди, че избягал зад граница със семейството си поради страх за живота си.

Пернишката банда "Килърите 3" бе разбита в средата на август. 
Според обвинението босове на групата са Милчо Петров-Чироза и 70-годишният Васил Василев-Бай Васо, баща на убития през 2008 г. в Перник Васил Арарски-Райко Кръвта. Засега според обвинението има доказателства, че "Килърите 3" ще отговарят за разстрела на изчезналия през януари 2008 г. Теодор Неофитов-Ханс. В МВР има оперативни данни че, член на групата, който не е между живите, е отговорен и за убийството на боса на ВИС Георги Илиев. "Килърите 3" се подозират и за разстрела на Васил Горчев-Кьоравия и още екзекуции.

Венелин Йосифов твърди, че нападението срещу него било извършено на 18 юни тази година. Тогава негов приятел си направил майтап и му казал, че катастрофирал в Ковачевци. Автомонтьорът веднага отишъл в селото, където се провеждал събор. После поел с приятеля си Росен към с. Ноевци, където имал къща. По пътя колата му прегряла и спрял в село Габров дол. Двамата отишли в механа в центъра на селото, която е собственост на Милчо Боянов-Чироза.

Венелин твърди, че в заведението попитал Чироза какво се е случило с Ханс. Стопанинът на механата изригнал и започнал да нанася удари на Венелин и Росен. "Явно нещо искаше да скрие. Бях бит до припадък, а моят приятел успя да избяга. Автомобилът ми пък беше изпочупен пред заведението", твърди перничанинът. И допълва, че също побягнал, но бил застигнат. Тогава Чироза го ударил със секира.
След побоя автомонтьорът се събудил затворен в къща. "Видях, че вратата е заключена. Прозорецът имаше решетки. Успях да се измъкна през тях", разказва Венелин. Стигнал до къща и помолил жена да се обади в полицията. Но станало ясно, че Росен вече е повикал униформени. Те били на площада заедно със съпругата и бащата на Венелин. Автомонтьорът твърди, че пред очите на полицаите Чироза ударил баща му и му счупил няколко зъба. Казва също, че полицаите му забранили да се обажда на тел. 112.

"Не мога да си обясня. При всичкото това, което се случи, накрая бяхме задържани за 24 часа аз и моят приятел Росен", разказва Венелин. След пускането му от ареста автомонтьорът отишъл при тогавашния шеф на ОДМВР-Перник Валентин Димитров. Той веднага разпоредил да се намери къщата, в която бил държан Венелин, а Чироза да бъде задържан за 24 часа. Според Венелин когато пристигнал в с. Габров дол за издирване на сградата, там го чакал Чироза. Перничанинът твърди, че къщата не била открита след разговор между Чироза и униформените.

Перничанинът писал жалба до Окръжната прокуратура в Перник и до главния прокурор на България, но засега нямало резултат. Венелин се пита защо неговият случай не се разследва заедно с другите деяния на "Килърите 3".