Диков vs Бареков: Право куме в очи

Общество

14-09-2013, 21:48

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Уволнен ли е Бареков? Той отрича!

Бареков: Получавам около 8 000 на месец

Бареков криел жена си и сина си в чужбина от Алексей Петров

Авариралият във Варна самолет е на Бареков

Лайна по Бареков и... националния флаг (СНИМКИ)

Политико-футболни интриги преди пловдивското дерби

Портних извади документи срещу лъжите на Бареков

Аз съм Бареков, кой не е чувал за мен? А кои са Кънев и Сандов?

Николай Бареков аут от TV7

Шок! Кошлуков ошамари Бареков!

Сашо Диков vs Бареков

Нова комбина в Пловдив - Бареков и Славчо Атанасов

путка - умерен български интелектуалец

Кулезич: Нелепо е политици да говорят за моралната стойност на протеста

Хвърлиха 2 торби с лайна по Бареков

Заплашвали майката на Николай Бареков

Бареков от стадиона: Уволнението ми е дело на Къртицата

Бареков обърна палачинката!

Бареков ме караше да правя интервюта само с БСП, ДПС и чалга звезди

Само в Sofiautre.bg: Тя сменя Бареков в ТВ7

Скандален словесен двубой между Сашо Диков и Николай Бареков се състоя в предаването Дикoff по Нова телевизия

"Дойдох при теб, защото интервюто ще бъде неудобно и съм сигурен, че ще дадеш всичко от себе си", започна Бареков.

Защо напусна Кошлуков? – бе първият въпрос на Диков, по повод оттеглянето на Емил Кошлуков от Борда на директорите на Nо Frame. "Кошлуков работеше от самото начало по тези проекти. Като председател на борда на директорите на Nо Frame представляваше компанията в отношенията към другите медии. Напускането беше негово решение, никога не съм обявявал обаче, че той е част от моя проект. Той никога не е имал нищо общо с политически проекти. Негов проблем е, защо си е подал оставката", обясни Бареков и продължи: "Все още по документи имам нещо общо с TV7. Процесът по оттеглянето ми е започнал, определени са и хората, които ще ме заместват. Така че нещата са нормални. Ще има доста промени, но те са на нива, които няма да разместят пластове в телевизията. Не съм питал Кошлуков, защо е напуснал. Направих няколко пъти уточнението, че проектът ми е медиен, а не политически. Нешка Робева в този проект е със своята музикална артистична програма и нищо повече."

Когато Диков подхвърли за рекордната сметка платена от журналиста в Монте Карло, Бареков избухна: "Има ли нещо лошо като изпълнителен директор на TV7 не съм платил на нещо, свързано с бизнес извън България. С нея става въпрос за чисто търговски отношения".

Защо ти, който ходиш в Сен Тропе, даде онова интервю за беззъбите пенсионери в Добрич?, попита водещият. "Бил съм в Сен Тропе един път и един път в Кан в компанията на жена ми. Аз съм си платил сметката сам, която не беше тази, пусната в медиите. В този гнусен материал на заден план е жена ми с най-добрата й приятелка. Платих сметката на Чочо Александров. В случая сметката беше 500 евро, мога да си позволя да ги извадя от джоба си. Държа да кажа, че работя в тази кампания без хонорар. По документи и де факто можем да направим журналистическо разследване", отвърна Бареков.

След като Диков нарече Бареков „цензор" заради това, че не е разрешил на Люба Кулезич да го покани в предаването си и, че  е давал думата на всички свидетели срещу Алексей Петров, Бареков отговори:

"С Люба Кулезич съм водил не повече от два три разговора като директор на телевизията. Люба поиска да те покани, казах й какво ще се случи: Канейки го, заяждайки се с него той е обречен да спечели, защото ти си лъскавата дама, тунингованата водеща с голямата заплата, а той идва от Канал 3 и винаги ще има повече основания. За Алексей Петров не си спомням да съм говорил с нея, а Слави Бинев беше неин гост. Тогава имаше редакционна позиция на телевизията по отношение на Алексей Петров. Приеми факта, ако Алексей Петров е проблем за теб, значи казвам – уважаеми зрители, аз съм цензурирал Алексей Петров".

Сашо Диков обаче, не остана удовлетворен и контрира: "Ти не си разрешил да ме покани. Не ме карай да я набираме. Въпросът е, че ти, който си един от символите на поръчковата журналистика, тръгваш на турне "България без цензура".

"Не приемам твоите квалификации да ме наричаш поръчков журналист. Ти беше един от най-сериозните критици на Бойко Борисов като министър-председател. Защо обърна палачинката, гледах ти последното интервю с Бойко Борисов, то беше наистина жалко. Водил ли си неформални разговори с министри от неговото управление. Казаха ли ти за практиките на това управление, за взимането на пари, за открития рекет на бизнеса", отвърна на удара Бареков.

"Ти четири години му лиза задника", нападна пак Диков. 
"Двете най-големи разследвания бяха мои", мина в отбрана Бареков. "Въпросът беше да натопите Огнян Донев. Ти правиш разследвания, когато трябва да натопиш противника", продължи да настоява Сашо Диков.
"Пенсиите, цената на тока всичко това е следствие на безхаберието на българските политици. Преживях много силен момент за себе си преди една година, когато тръгнах на поредното турне. Трябваха ми няколко дни да се осъзная какво се е случило в страната. Когато видях тези беззъби хора, без дрехи, крайно обеднели, бях изненадан и бях в шок. Първо реших, че някой от продуцентите ми прави скрита камера, не можах да спя няколко вечери подред. В следващия момент разбрах, че сме се сринали. Собствените ми родители, майка ми, тези хора по площадите ме накараха да се осъзная, че действията на това правителство за тези хора е краят, те са приключили", обяви позицията си Николай Бареков.

"Има фонд "Алегро кепитъл", който влезе като собственик в TV7. Защо не отидох при Люба Кулезич – с нея все още имаме емоции един към друг. Аз съм имал разговори с "Алегро кепитъл" и моят борд на директорите, в който работех. Телевизията не е на печалба, инвестира не малко пари, те се възвърнаха под формата на рейтинги, станахме сериозен конкурент. Твоят рейтинг сега е станал висок, когато аз влязох в телевизията. Благодарение на теб съм тук. Ти помниш много добре, ти беше първият човек, който ме потърси, когато имаше ембарго по отношение на мен след напускането ми от bTV. Имаше медиен монопол в България, който беше разбит с моето влизане в TV7. Ние преговаряхме и с теб да дойдеш при мен, ти дойде и каза – изкушен съм от идеята да работя, но искам да остана лоялен към моята продуцентска компани", добави още Бареков. 

Николай Бареков призна, че е напуснал bTV след скандал, но отрече някой да го принуждавал да се махне от телевизията. Той обяви, че скандалът е бил между него, Красимир Гергов и Люба Ризова.

"На четвърта позиция беше тогавашният премиер Бойко Борисов. Повече не мога да разкрия. Скандалът беше такъв, че бях най-нисшестоящ в цялата система. Не бях принуден да си тръгна, направих го заради себе си“, добави още той. 
"Последният ми разговор с Борисов беше на Великден, звънна ми сутринта в 7 часа. Предложи ми мир. Каза, че бил чул някакъв слух как той искал да кадрува в TV7. Били му го разказали, станало му мъчно. Предложи да довършим нашата история от миналото, като унищожим Красимир Гергов, когато той спечели изборите. Казах му: "Г-н Борисов, спри да кадруваш в българските медии.“ Но тогава сделката беше да унищожим Красимир Гергов“, спомня си Николай Бареков.
"В bTV нещата винаги са зависели от няколко човека, споменах техните имена и не искам оттук да приказвам. Не съм изпълнявал поръчки, не съм взимал неудобни интервюта. Бойко Борисов е човекът, на когото съм помагал най-много", призна Бареков.

"Кой ти скубе веждите, ти се епилираш ", удари под кръста госта си Сашо Диков. Бареков отвърна: "Ти си шампион по ски, поддържай форма, не се занемарявай", посъветва го Николай Бареков за финал.