Каймаканов: Не разбирам кмета! Говори за конци, въжета

Ако едно решение е незаконосъобразно, защо да не го връщам?, така областният коментира скандала в общинския съвет

"Не знам какво са говорили г-н Радев и г-н кмета, защото не присъствам на заседанията на Общински съвет. Точно затова ми е трудно да коментирам, но чух от медиите, че кметът е говорил за конци, въжета, призми и пирамиди. Не го разбирам, не разбирам защо, ако едно решение е незаконосъобразно, аз не бива да го връщам. Това ли искат от кметството."

Това заяви за Plovdivutre.bg областният управител Венцислав Каймаканов по повод скандала, разразил се на сесията на Общински съвет - Пловдив вчера.

"15 точки си гласувате, 15 точки ще бъдат върнати от областния управител." Тази реплика на лидера на червените в Общинския съвет Николай Радев породи сериозна полемика в залата. Заканата бе провокирана от прекратяване на дебатите по точката със средствата за ремонт на тротоари и паважи. Направихте много лоша услуга на областния управител, контрира вчера кметът Иван Тотев. Той постоянно убеждава, че е надпартиен, експертен, благонамерен. Явно това не е вярно, щом БСП може да върне 15 решения чрез областния управител. Излиза, че г-н Каймаканов е кукла на конци, заключи градоначалникът.

Не знам г-н кметът какъв експерт е и защо говори за моята експертност, коментира днес областният управител. Фактът, че той преразглежда всички решения, които върна, доказва тезата ми, че те не са правилни. По важното, което вчера се случи е, че не съгласувахме генералния план за ВиК. Всички общини ме подкрепиха, защото от години слушаме за проект "Въча" и сега е моментът да го извадим в плана до 2038 г. Проектът е бил изваден от плановете с несъществени мотиви от фирма, наета от предишното ръководство на Регионалното министерство, изтъкна още Каймаканов.