Каймаканов се заяде със заема, Тотев ще се бори

Областният връща за втори път заема за инфраструктура

Областният управител Венцислав Каймаканов спира за втори път 30-милионния заем, който община Пловдив иска да инвестира в инфраструктурни обекти.

Според кмета Иван Тотев решението на губернатора е чисто политическо. Още повече, че то е било съгласувано с юристи от областна администрация преди да бъде внесено за повторно гледане в общинския съвет.

От това решение на Каймаканов потърпевши са пловдивчани, тъй като ще се забавят важни за развитието на града проекти. Ако се стигне до разглеждане във ВАС може казусът отнеме 6 месеца. В крайна сметка обаче Общината ще докаже правотата си и мисля, че мотивите на областния ще паднат в съда, заяви Тотев. Кметът допълни, че вкарването на заема в съда няма да спре процедурата по отпускането му, която тези дни ще бъде гласувана от Европейската банка за възстановяване и развитие.

С парите от 30-милионния заем местната власт иска да прави основен ремонт на част от бул. "Руски", разширение на" Коматевско шосе", реконструкция на част от бул. "Шести септември" и изграждането на бул. "Северен" от моста "Адата" до бул. "Карловско шосе".