Арх. Илко Николов: Каймаканов получи всички документи за заема

Нормално е да се тегли кредит, коментира шефът на местния парламент

В свое изказване областният управител Венцислав Каймаканов заяви, че не е получил всички документи за 30-милионния заем. Аз обаче твърдя, че целият комплект документация му е изпратен в законно установения срок. Това заяви за Plovdivutre.bg председателят на пловдивския Общински съвет – арх. Илко Николов. Чрез съда г-н Каймаканов ще забави тегленето на заема. Неговите действия ще са за сметка на пловдивчани, допълни още шефът на местния парламент.

Заемът на два пъти мина през Общински съвет. Първият път областният управител го върна с известни мотиви. След това неговият екип и юристите на общината се срещнаха, изясниха казуса и се считаше, че сме сближили позициите си. Но явно не е било така. Това е по-скоро поредната лоша българска практика – политически цели да се третират с формални административни претенции, коментира арх. Николов.

По думите му бул. "Северен" наистина е приоритет в плановете за развитие на инфраструктурата.

Всъщност Пловдив е толкова изостанал в развитието си през последните няколко мандата, че каквото и да се хване, то все е приоритет. Чест прави на кмета, че започва да решава натрупаните проблеми. Видимо в града се случват неща. Пловдив се оживява и облагородява. Няма на света фирма или институция, която да не работи с кредити. Те са основен начин на финансиране в съвременната икономика, изтъкна още арх. Николов.