Протестиращи в Коматево: Каймаканов, спри да погубваш Пловдив!

СНИМКИ: Блокираха "Коматевско шосе", искат ремонт на пътя

Около стотина жители на квартал "Коматево" блокираха за 10 минути движението на “Коматевско шосе” в Пловдив, предаде репортер на Plovdivutre.bg. Преминаващи автомобили в двете посоки останаха на място, а някои от изнервените шофьори натискаха клаксони. Протестиращите държаха плакати “Господа полицаи, борбата е и за вас”, “Каймаканов, спри да погубваш Пловдив”. Блокадата бе съпроводена със скандирането “Всеки ден ще е така до оставката”. Движението до новия стадион бе спряно от полицаите и с разрешение от администрацията в Пловдив.

Причина за бунтовете е поредното спиране на ремонта на “Коматевско шосе”. Проектът за премахване на паветата и асфалтирането на пътя вече е готов, но областният управител заведе дело срещу решението на Общинския съвет да се изтегли кредит от Европейската банка за възстановяване и развитие в размер на почти 30 милиона лена. Част от средствата – 5.7 милиона лева, щяха да се инвестират в обновяването на проблемния път с дължина 2.4 км.

Хората споделиха, че ще изчакат около седмица отзвук от инициативата и отговор от областния управител Венцислав Каймаканов. Ако исканията на протестиращите не бъдат удовлетворени, те са готови да продължат с простестите.