Гръцки студенти атакували окупацията в Пловдивския университет

Тази нощ блокадата продължава

Група гръцки студенти нахлули през изминалата нощ в окупираната 5-та аудитория на Пловдивския университет. Не знам точно от коя организация бяха, не носиха документи, за да се легитимират. Говореха на развален български и в началото бяха доста бойни, после стигнахме до разбирателство, каза за Plovdivutre.bg Димитър Безев - член на Студентския съвет.

Снощи бе първата нощ на окупация в сградата на ПУ. Тази вечер протестът на студентите продължава. Отново ще бъдат в 5-та аудитория на Ректората.

Получаваме огромна подкрепа от граждани, студенти, преподаватели. Бившият ректор на ПУ професор Никола Балабанов също застана зад нас. Тук днес постоянно влизат хора, които казват, че ще се включат в окупацията. Затова очакваме екипът ни за тази вечер да се увеличи.

Не сме имали досег с партии, заяви Безев.

Какви ще са нашите следващи стъпки и с какво становище ще излезем днес, зависи от обстановката в страната, която се развива много динамично, каза още той.

Ето и исканията на пловдивските студенти:

-          Незабавно разпускане на ХLII-то Народно Събрание.

-          Възможно най-бързо насрочване на нови Парламентарни избори.

-          Нетърпимост на общественото тяло към ширещото се престъпно беззаконие в най-високите етажи на държавното управление.

-          Превръщане на България в цивилизована, правова държава.

-          Утвърждаването на справедливостта и знанието като високи обществени ценности.