Гърневски: Бареков е самозван “спасител” на нацията

Според бившия кмет оставка ще има, но не в Пловдив, а в София

Общинският съветник Спас Гърневски бе сред най-върлите защитници на кмета Иван Тотев в началото на днешната сесия. Припомням, че опозицията поиска оставката на градоначалника заради изтеклите аудиозаписи от партийно събрание на ГЕРБ. В своята реч Гърневски визира и снощното ТВ гостуване на Николай Бареков в Пловдив. Бившият кмет го определи като самозван „спасител” на нацията, щедро финансиран от „незнайни” бездънни потоци.

Това е цялата декларация на Гражданско сдружение “Разум”:

"Управляващата олигархична комунистическа върхушка и нейният етнически сателит ДПС с ръководство, дълбоко подвластно на бившата Държавна сигурност, вцепенени пред все по-мащабната социална, икономическа и политическа криза са изплашени до смърт от предстоящия крах на антинародния експеримент с дошлото на власт през задния вход правителство. За това се опитват да отклонят вниманието на обществото с коварни удари , нанесени в устоите на демокрацията каквито са големите градове, в това число и Пловдив.

В нашия град те не могат да се примерят, че :

- след три мандата на застой и обслужване единствено интересите на ясно изградената олигархия, Пловдив възкръсна отново за своето икономическо и обществено развитие

- градът се развива осезателно с нова модерна инфраструктура, уютна паркова среда, перспективни проекти за култура и спорт

- предстоят мащабни градски проекти за ремонт на възлови инфраструктурни обекти и строеж на нови булеварди

- високо обществено- политическо доверие в управленския екип с над 37 процента одобрение в края на втората година от мандата

- сериозна подкрепа от истинските десни и антикомунистически сили в града, с които в Пловдив обединената десница ще диктува политическото статукво в предстоящата серия от избори.

Тази мрачна перспектива за червените реставратори доведе до техният опит за дестабилизация в града, с познатите ни до болка ченгеджийски етюди. Не случайно вчера:

-протестната колона от автомобили бе водена от частната бърза помощ на един господин, който цели 12 години експлоатираше безвъзмездно пазара на улица „Младежка”, беше натирен от там от днешния кметски екип

-убедени сме, че повечето от таксиметровите шофьори са били в колоната по внушение на своите работодатели, без да коментираме сигналите за финансово поощрение.  

Кои, обаче бяха на трибуната?

До самозвания „спасител” на нацията Бареков, щедро финансиран от „незнайни” бездънни потоци, втрещили цяла България речи държаха авторите и покровителите на пловдивската олигархия:

-г-н Николай Радев, който преди две сесии разобличихме в лъжа в този парламент относно кражбата на века чрез „Пълдинтур инвест и доказахме, че е укривал информация за община Пловдив

-г-н Славчо Атанасов- разпънал кметски чадър над тази мащабна обществена далавера

И двамата активни участници в прокомунистическия преврат от 17 септември 2008 година, довел след 100- годишно изгнание в условията на демокрация, отново комунистите на власт.

Дали да има оставка и нови избори?

Да, не само трябва , но и ще има!

Само че - не в Пловдив.

Оставка ще има , но в София. Оставка на марионетното олигархично правителство, изключително нежелано, както в България, така и извън нея!

Трябва да сте слепи, за да не виждате, че дните на последния комунистически експеримент в страната са преброени!

Спас Гърневски

Председател на

Гражданско сдружение „Разум”