Славчо и НИЕ искат извънредна сесия

Единствената точка - обяснение на Тотев

Общинските съветници от ПП НИЕ в общински съвет – Пловдив започват подписка за свикване на извънредна сесия. Единствената точка в нея ще задължи кмета Иван Тотев да изготви и представи пред местния парламент доклад кои незаконосъобразни решения е изготвила общинската администрация и е внесла за разглеждане на заседанията на ОбС. По правилник за свикване на извънредна сесия са нужни подписите на 17 общински съветници.

„Бях много изненадана от това, което прочетох за изказванията на г-н Тотев. В дългия ми житейски път такова нещо не ми се беше случвало", заяви д-р Учкунова. Аз го приемам за изключително обидно за всички съветници, независимо от партията им. Общинският съвет е институция – това е местният законодателен орган и кметът е наш подчинен, той изпълнява нашите решения, нищо че е избран от хората. Като се подиграва с нас, той се подиграва и на всички пловдивчани. Затова считам, че той трябва да даде някакво обяснение, за да излезе от тази крайно негативна за него ситуация. Дълбоко се надявам, че Тотев ще намери начин да отговори на общинските съветници", каза д-р Учкунова.

"От днес започваме совалки с всички съветници от Пловдив за подкрепа", каза Слави Георгиев. "Не можем да подминем с мълчание нещо толкова разтърсващо в общинската политика на Пловдив. Желаем ситуацията да се погледне в цялата й сериозност и кметът Иван Тотев да бъде принуден да даде своите отговори. Ние, като общински съветници, трябва да сме наясно подвеждани ли сме да гласуваме незаконосъобразни решения", коментира Георгиев.

Славчо Атанасов: „Става дума за достойнството и честта на най-важния орган, който управлява града – местният парламент. Всички съветници, без разлика на политическа сила, първо са излъгани, второ са омерзени и на трето място, Тотев се подиграва с избирателите на Пловдив, които са вкарали съветниците в общинския съвет.