Осман Октай: Ако студентите удържат още 10 дни, Доган ще свали правителството

Ако протестите и окупацията на студентите продължат още 10 дни и се масовизират Доган ще свали правителството

Това каза Осман Октай, който е категоричен, че Доган винаги е имал сантимент към студентите и особено към Софийския университет.

Освен това една намеса в полза на разбунтувалите се младежи ще му даде шанса да се измъкне сух от скандалната ситуация, в която са изпаднали управляващите.

Доган ще обвини всички парламентарно представени сили, че са изменили на европейския път на България, а  ДПС няма нищо общо със задкулисието, обяснява той пред "Фактор".

Ситуацията е изключително удобна и заради гафа на БСП и ГЕРБ с наложения мораториум върху продажбата на земеделска земя. От друга страна Атака вече открито се приема като червено-кафява формация и не се приема нито у нас, нито в Европа, коментира Октай.

Според него, ако Доган не дръпне чергата под краката на правителството значи е дълбоко зависим от групировките и кукловода, който е над него – банкерът Цветан Василев. 

От Корпоративна банка също осъзнават агресията, която се насочва като торнадо срещу тях и имат интерес да търсят варианти, как да спасят имиджа си, но и да имат отново ресурса да реализират и следващата власт, казва Осма Октай.