Бежанец пребит и намушкан в столицата, според Йовчев това не е сериозно нападение

17-годишен сириец е намушкан с нож и пребит вчера около 21 часа. Инцидентът се е случил на метри от бариерата на общежитието за бежанци в квартал Военна рампа

В момента състоянието на момчето е стабилно и той е без опасност за живота. Нанесената рана не е била смъртоносна.

Младият бежанец е бил нападнат от двама души, които пристигнали с кола и говорили на български. 17-годишният сириец е пристигнал в София часове преди нападението и едва ли е имал време да провокира конфликт.

По информация на полицията младежът първоначално е бил настанен в бежанския център в Пъстрогор, но вчера се преместил в София, заедно с по-малкия си брат и майка си, която е прекарала инфаркт наскоро.

Когато бил нападнат, младежът се е прибирал в общежитието заедно със своите близки. Според главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, те вероятно излезели, за да купят провизии.

Момчето изостанало малко от близките си и тогава било пребито и наръгано с нож в гърба.

След инцидента бежанецът е настанен в “Пирогов". Нападателите все още не са открити.

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви, че „това не е сериозно нападение, което да цели отнемане на живота. Нека да не избързваме, защото ще бъде грешка и ще дадем грешна информация на обществото. По думите му – все още не са известни хората, намушкали момчето.

Този инцидент идва само дни, след като Салахедин Бин Аладин от Алжир наръга с нож 10 пъти 20-годишната Вики в центъра на София.