Животът на Христо Бисеров е в опасност?

Това смята бившият седесар Едвин Сугарев

Бившлият член на СДС Едвин Сугарев заяви днес в ефира на bTV, че почти цялата приватизация при Костов е минавала през Христо Бисеров. Затова и днес животът на бившия вече зам.-председател на парламента е застрашен.

Сугарев разкри, че тогава Бисеров е станал главен секретар на синята партия по настояване на Филип Димитров, тъй като бил негово протеже. След назначението му всички корупционни сделки в приватизацията минавали през него и Захари Желязков. Бившият вече депесар дори имал специална кантора за целта, близо до парламента.

Една от аферите била сделката "Петрол" при продажбата на "Юкос". Проблемът станал, когато Бисеров пожелал да даде на същата компания и "Нефтохим". Това предизвикало гнева на Костов и той дал нефтозавода на "Лукойл".

"Всичко опираше до комисионите", лаконичен бе Едвин Сугарев.

Именно заради продажбата на "Юкос" Христо Бисеров и Йордан Цонев поискали оставката на Иван Костов. Те дори имали готов списък с ново правителство и се опитали да притиснат Петър Стоянов, който обаче ги отрязал.

След изгонването им от СДС били топло посрещнати от Ахмед Доган в ДПС, защото имал нужда именно от подобни "комбинативни" хора.

По думите на Едвин Сугарев Христо Бисеров бил като консилиере на Доган – негова дясна ръка, през която са минавали икономическите сделки около обръчите в ДПС. Сугарев смята, че проблемите на Бисеров са дошли вероятно от опит да надскочи почетния председател на ДПС и да вкара свои хора в най-голямата корупционна схема, която се оформя в момента с "Южен поток".

Според него има реална опасност за живота на Бисеров, тъй като той знаел всичко около обръчите на Доган.