Община Гърмен - на автопилот?

Депутатът от ДПС Ахмед Башев привикал чиновниците в парламента

Общинската администрация в Гърмен днес е била оставена на автопилот, пише Югозапад нюз. Само двама чиновници били на работа в информационния център към администрацията днес, като задълженията им се изчерпвали с това да приемат сигнали и преписки на жителите на общината и да обясняват, че служителите не могат да ги приемат.
Всъщност цялата администрация днес била на посещение в Парламента по покана на депутата от ДПС Ахмед Башев, доскорошен общински кмет. Екскурзията на общинарите е явен жест на Башев към служителите и семействата им, които след заплахи за уволнение под строй гласуваха на частичните местни избори за кмет на община Гърмен.  Общинарките пък не пропуснали да се снимат с депутата Башев, който и сега всъщност управлява кметството в Гърмен.
Припомняме, че вотът за избор на кмет на общината спечели след манипулации протежето на Башев Минка Капитанова. По време на изборите, проведени на 29 септември, депутатът бе превърнал общината в предизборен щаб на ДПС, а служителите бяха впрегнати да работят за Капитанова.
Бившият кмет, агент на Държавна сигурност с псевдоним Манол, направи и невъзможното Капитанова да спечели кметската надпревара и така той де факто да остане начело на общината. За никой в Гърмен не е тайна, че Капитанова е кукла на конци на Ахмед Башев, а той ще продължава да се облагодетелства, както и досега, от обществените поръчки, средства по европейски програми, преотдаването и продажбата на общински терени.