Борис Годжунов разкри шокиращата истина за смъртта на Паша Христова

Според него катастрофата на самолета е била предвидена

Борис Годжунов разказа в "Музикална академия" шокиращата истина за самолетната катастрофа, в която загиват български изпълнители, сред които е и Паша Христова.

На 21 декември 1971 г. самолетът загубва мощност още при излитане от пистата и се усуква по особен начин. Единият от двигателите се запалва и се врязва в пътническата кабина. Всички, седящи там, загиват пред очите на своите колеги.

"Когато паднахме със самолета, искаха да подпишем декларация, че няма да ги съдим", разказа Годжунов. Той самият не е искал да има съд, защото имало опасност да пратят семейството му в Белене.

Певецът Стенли попита колегата си каква е истинската причина за катастрофата. Годжунов отвърна, че всичко е организирано заради втория пилот. Според разказа на певеца, Паша Христова е била затисната и е починала на място, а Янка Рупкина е получила много тежки изгаряния, защото не е могла веднага да се измъкне от самолета.

"Заради втория пилот, защото ще говори на Бай Тошо... Заради един пилот, утрепаха толкова хора", каза Годжунов.

Той разказа и собствените си преживявания тогава - успял да се добере до изхода, скочил и паднал по гръб в огъня. "Само станах и луд спринт далеч от самолета", разказа музиканта. Малко след това машината избухва.