Oсвежи връзката предпразнично

Как да превърнеш тези дни в най-добрия начин да възродим чувствата си?

Най-светлите празници наближават. Бъдни вечер, Коледа и Нова година чукат на вратите ни и с трепет очакваме да ги посрещнем. Любимите празници се празнуват с любимите хора. Освен приятните емоции, които носят тези дни, добре знаем, че се свързват и с лек полъх на тъга. Още една отминала година. Чувстваме се притиснати от времето, което безкомпромисно тече и не ни оставя да изживеем пълноценно моментите на щастие.

Сега е времето „предпразнично“ да се замислим над отношенията ни с любимия. Показваме ли любовта си достатъчно? Наслаждаваме ли се напълно на споделените мигове? Не хабим ли твърде много време и емоции в безсмислени, дребнави спорове, които помрачават настроението ни и пречат да проявим топлите си чувства.

Празниците са перфектното време, в което можем да възродим топлината помежду ни и да освежим връзката. Лятото горещината разпалваше страстите, а зимните празници пробуждат романтиката.

Как да превърнеш тези дни в най-добрия начин да възродим чувствата си?

Замислете се сериозно над отношенията с любимия. Помислете дали не го корите прекалено и дали не се опитвате непрестанно да го моделирате, както на вас ви харесва. Оставете се взаимно всеки да бъде себе си и да се обичате такива, каквито сте. Човек е уникален точно поради факта, че съчетава по свой начин доброто и злото. Няма идеални хора. Приемете го и станете по-малко дребнави и повече толерантни към дребните „дефекти“ на любимия.

Простете си. Намерете време да се погледнете в очите и да си кажете топло „Обичам те“. Предложете му да оставите лошото, караниците и тревогите в миналото и от тук нататък да започнете начисто. Подобен откровен и чувствен разговор ще преобрази отношенията ви за дълго време.

Отделете един от почивните дни само за вас двамата. Защо не този ден да е Коледа? Избягайте от близките и тактично обяснете, че имате планове. Посрещнете святата нощ, усамотени и вгледани един в друг. Вкусна вечеря, червено вино и много ласки. Не говорете за битовизми и проблеми, а само за любовта и плановете за бъдещето. Мечтайте и се обичайте! Само двамата! Ще се почувствате невероятно окрилени и изпълнени с любов.

Пазарувайте заедно. Предстоящото обикаляне по магазините си е истинско предизвикателство. Направете любимия част от вашето препускане по магазините, като не просто пазарувате и се забавлявате заедно. Не забравяйте да влизате в магазините, в които и той иска, колкото и скучни да ви се виждат, защото иначе той ще се почувства като кученце след вас.

Направете нещо щуро и различно. Никога не сте ходили на кънки, не сте танцували салса или не сте летели с делта планер? Сега е времето да пробвате. За всеки екстремното преживяване има различно измерение, зависи колко екстравагантни сте. Изберете нещо, което досега не сте правили заедно, независимо какво – стига да е ново и да внесе разнообразие в ежедневието. Покачването на адреналина и приятните емоции ще ви сближат още повече.

Подарете му малък, символичен подарък, който демонстрира огромната ви любов към него. Не става въпрос за стандартния коледен или новогодишен подарък, който ще му подарите. Нека бъде нещо отделно и изненадващо. Например фотоколаж или албум с най-милите ви снимки от изминалата година, под всяка от които да напишете нещо оригинално и една причина, поради която го обичате. Можа да му надпишете и картичка с текст „Десет причини, поради които винаги ще си на първо място в сърцето ми“, която да оставите на нощното шкафче или да изпратите по пощата на работното му място.

Виждате колко много лесни и оригинални идеи може да измислите, за да освежите връзката си. Предстоящите празници са перфектен момент да си подарите моментите интимност, за които все не остава време. Иска се само желание и доза любов. Останалото само ще дойде и дори ще надмине очакванията ви.