Казанлък и Толиати заедно в културата и туризма

Двата града разширяват сътрудничеството си

Кметът на Толиати Сергей Андреев и заместник-кметът на община Казанлък Петър Косев са подписали Протокол за сътрудничество в сферата на културата, младежката политика, туризма.

По време на разговорите и деловите срещи е станало ясно, че тези сфери на партньорство ще бъдат разширени в посока на икономическото сътрудничество, обмен на бизнес делегации и опознаване на инвестиционния потенциал на градовете с цел развитие на контактите и в тези области.

Посещенията в заводите на АВТОВАЗ, където вече се произвеждат автомобили с марките „Рено“ и „Нисан“, в Държавния университет на Толиати и Поволжския университет, в Търговско-промишлената палата на руския град и в производствени компании са изключително полезни за разширяване на възможностите за сътрудничество между двата града, подчерта Петър Косев.

Много интензивно ще се работи в областта на туризма, като се предвижда още от 2014 г. участието на Толиати в български туристически борси и представянето на Казанлък на туристически борси в Толиати и област Самара. Договореностите са постигнати при посещение на официална делегация от Казанлък в побратимения на града на розите руски град Толиати.