Сините разтрогнаха брака си

Ражда се "22 септември", подават ръка и на ГЕРБ?

Позицията на СДС по въпроса за отстраняването на „Синьо единство” от Реформаторския блок съвпада с позицията на ДСБ.
Набира скорост новото обединение "22 септември", в което се включват интелигентни лица от времето на силното СДС, обединени около режисьора Евгени Михайлов. Те искат нови избори, промяна на конституцията и обединение на дясното пространство.
„Не мисля, че нещо кой знае колко фатално се е случило за десния избирател с това предложение на Радан Кънев. Още повече, че когато няма консенсус по теми между шест партии - пет партии са на едно мнение, а шестата е винаги на различно, е съвсем нормално този, който не върви в крак с останалите, да не бъде част от това сътрудничество”, заяви по БНР председателят на СДС.
Конфликтът между Надежда Нейнски и Меглена Кунева тръгна по разделителнита линия десни-либерали, въведена от Нейнски спрямо Движение "България на гражданите".
Евродепутатът от ДСБ Светослав Малинов заяви, че има категорични разминавания между "Синьо единство" на Надежда Нейнски и останалите политически формации. Той отрече разривът в отношенията с Нейнски да се дължи на това кой ще оглави листата за европейските избори, тъй като подобен разговор на този етап не е провеждан.
"Ако всички играят футбол, а ти играеш на терена баскетбол, това не е футбол, това е карикатура", коментира Петър Москов/ДСБ/.
Смятам, че не трябва да се воюва с ГЕРБ при всичките им недостатъци, дори само защото атаките срещу ГЕРБ са основните Опорни Точки на "Инженерите на човешката душа" от лабораториите на ДС още от февруари тази година и защото ние имаме с тях общата цел да махнем от властта тази паразитна шайка, вкопчила се понастоящем в нея, категоричен е психиатърът д-р Любомир Канов, който живее в САЩ, но е част от привържениците за създаване на новото движение. В него са и част от младите хора, които протестират вече половин година срещу управляващите, а декларацията за създаването му е подписана от Евгений Михайлов, Теодора Димова, Едвин Сугарев, Георги Липовански, Александър Кипров, Ваня Костова, Петър Цанков, д-р Георги Боздуганов, Методи Андреев, Иван Москов, Вера Петрова, Доника Георгиева, Корнелий Савов, Блага Янкулова, Иван Цанев, д-р Любомир Канов. Те изразяват надеждата си на официалното учредяване да бъдат заедно с още много съмишленици.