По следите на турските сериали (СНИМКИ)

Всички сме свидетели на това колко много турски сериали се появиха по нашите медии. Оffroad-bulgaria.com тръгна преди време по следите на актьорите, по местата, къщите, където те лизат в ролите си.

Хронологично започваме със сериала „Перла”. Това е къщата край Босфора, в която основно се развива филма. Къщата се намира в Азиатската част на Истанбул, в района на Кандили, околия Юскюдар и е известна като лятната вила на Абут Ефенди. До нея се стига по крайбрежния булевард, като може да се спре на тротоара от страната на Босфора. От срещуположната страна тротоара е тесен и има подпорна стена. Някога са я посещавали много туристи от цял свят, но понастощем може да се види само дувара и евентуално през някоя пролука част от двора или от къщата. Снимка не прилагам, защото на практика къщата не се вижда. Доколкото знам, се вижда прекрасно от корабчето при разходка по Босфора.

Следващия обект е къщата на Аднан от сериала „Забраненият плод”. И тя се намира на крайбежната улица до Босфора но в Европейската част на Истанбул, околия Саръер. Може да се спре до самата сграда, тротоарът е достатъчно широк и обикновено има място. Към момента сградата явно е необитаема. През отделни пролуки на оградата се вижда част от двора, а самата къща се вижда от улицата.

Голямата красива къща от сериала „Листопад”, в която се разива почти целия филм. Уличката е стръмна и тясна, но точно срещу къщата има уширение за 2-3 коли. Всичко по улицата си изглежда както във филма, но в двора не може да се влезе. Входната врата в дувара е заключена. Има два звънеца, които натиснахме, но никой не се появи. От това, което се вижда из двора и от къщата, вероятно към момента е необитаема.

Интерес предизвика и сериалът за Фатмагюл.