Депутати предлагат помощ на уволнените корабостроители, те отказали среща

Отказът дошъл от неформалните лидери. Съмняваме се, че предложенията ни не са стигнали до всички хора, каза Димитър Бойчев

Бургаските депутати от ГЕРБ следят случая с уволнените работници от "Бургаски корабостроителници" и са готови да им съдействат с юридически консултации и възможността да търсят правата си по съдебен път, ако се налага.

"Следим случая и сме наясно, че казусът е много тежък и че повечето от тези хора остават без никакви доходи в навечерието на празниците. Научихме, че работниците са били принуждавани да разписват заповедите си за освобождаване в присъствието на въоръжена охрана. Наясно сме, че не са им изплатени и възнагражденията", заяви депутатът Димитър Бойчев.

По думите му оставянето на 150 души без работа посред зима е въпрос, от който трябва да се заинтересуват и управляващите.

"Ние бихме входирали парламентарно питане, ако хората пожелаят. Аз лично смятам, че по тази тема говоренето трябва да е публично, точно от трибуната на Народното събрание", допълни той.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА - ТУК

"Тъй като уволнените са много хора решихме да предложим нашата помощ чрез неформалните им лидери. Те отказаха срещата и имаме съмнения, че нашите предложения не са стигнали до всички тези хора, които днес видях да плачат в ефира на националните телевизии.

Проблемът е толкова тежък, не трябва да се политизира, и за търсене на изход от ситуацията трябва да се използват всички възможно лостове", категоричен е депутатът.