Борисов: Лъжа е, че ще намалят сметките за тока!

Животът

22-12-2013, 19:40

Снимка:

<p><em>Всяка Неделя, </em></p> <p><em>Нова тв</em></p>

Автор:

Мира Боева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Поредната лъжа на Бареков

Алфа Рисърч: България иска предсрочни избори

Омразата срещу ГЕРБ в Реформаторския блок обслужва интересите на БСП и ДПС

Бат’ Сали: На изборите през 2015г. няма да съм единственият циганин в парламента

Бареков унижен публично! (видео)

Борисов: Да приберат Местан в прокуратурата!

Няма къде да мърдат, ще вдигнат тока, прогнозира Борисов

Борисов: Благодаря за доверието на българските граждани, които определиха ГЕРБ за първата политическа сила

ДПС се готви за победа на изборите за европейски парламент

Увеличеното напрежение на гражданското общество може да доведе до предсрочни избори?

Бойко Борисов: Волен е хвърлен на кучетата

Бойко Борисов: И 20 депутати да напуснат, ще има ГЕРБ, ще е по-силен, и пак ще победим на избори

Борисов: Меркел пише съвременната история на Европа

Миражът за поевтиняването на тока

Бойко Борисов: При тройните коалиции фондовете спират

Кой предостави властта на ДПС?

Искам избори две в едно, за да се успокои държавата

"Лъжа е, че ще намалят сметките на тока. Затова от ДКЕВР напуснаха хората", заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в предавеното "Всяка неделя" по Нова тв.

"Министърът на енергетиката Стойнев се е превърнал в пощальон. Неговото министерство трябва да бъде прекръстено на "Пощите". Той няма самостоятелна политика", допълни Борисов.

Той определи "България без цензура" като патерица на ДПС, която изпълнява политическа поръчка и ще замени "Атака". "Тези от тях, които протестират не ме притесняват. Това са млади момчета, които взимат по някой лев, за да ме освиркват", лаконичен бе лидерът на ГЕРБ. Малко преди да влезе в студиото на "Всяка неделя" Борисов бе причакан пред Парк-хотел "Москва" от няколко привърженика на Бареков, които като по команда го освиркаха, а докато течеше предаването, се опитваха да привлекат вниманието на минувачите към себе си, грачейки: "Мафия".

"Те нямат кауза, иначе сега щяха да са срещу Орешарски, но не са. Защо не са там, а са тук? Нека вашите зрители да си отговорят", коментира Борисов.

За Орешарски годината е тежка, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. "Не завиждам на Орешарски. Където и да отиде – навсякъде го преследват. Тотална изолация от света."

Борисов изрази и неудовлетворение от медийния шум относно напусналите го депутати. Сподели, че го е яд за Светлин Танчев, "защото има потенциал това момче" и направи сравнение с Христо Бисеров: "Говори се, че ГЕРБ се руши, а в същото време пада зам.-председателят на ДПС и Народното събрание за крупна корупция. И повече не се говори!"

Бойко Борисов обясни също, че отдавна е очаквал черните облаци над Бисеров. "Предчувствал съм, че когато предаде СДС, обърна се и работи с ярост - като еничар, срещу СДС, а и срещу мен после, съзнавах, че рано или късно ще излезе истинската му същност."
"Службите са знаели за това какво върши Христо Бисеров. Сигурен съм, че те са изтичали в сарая на Доган и са му докладвали, че той трябва да бъде арестуван", разкри бившият премиер. Той определи Доган като "готин човек", който е абсолютен шампион на изборите:"Не съм се карал с Доган, но ГЕРБ и ДПС са две различни партии".

Кое е различното между БСП и ДПС? Заедно участват на избори, заедно управляват, участват на евроизбори. Доган успя да свали едно правителство и да си подреди така нещата, че реално управялва страната. Като прочетем имената на областните и зам-областните ще видите, че са негови, заяви Борисов и изчете списък с имена на губернатори и техни заместници.

Местан казал, че съм се обаркъл като пате в калчища. Излиза Станишев и нарича младежите ни циркаджии и смешници. А вие какви сте? След като си загубил от смешници, циркаджии и патета в калчиша 10 пъти поред, нека хората си направят изводите.

Попитан от Кеворк Кеворкян какво мисли за извинението на Станишев за Възродителния процес, бившият премиер отсече: То е неуместно. Трябва да се извинят други хора, цялата система, която е допуснала това. Стотици хиляди мюсюлмани са прокудени, имената им са сменени.

Борисов коментира също скандала със снимките на Волен Сидеров: „На негово място щях да си напрява изводите защо се случва това точно сега. Когато дойдат избори, той ще трябва да обясни на симпатизантите си. Може да каже: Свалихме ГЕРБ, но как ще обясни, че са довели ДПС на власт?

Искам изборите да са две в едно през май месец, за да се успокои държавата, категоричен бе Борисов.
Надявам се, че и другите партии в дясно ще наберат скорост. Лъжа е, че ще намалят сметките на тока. Затова от ДКЕВР напуснаха хората, завърши Борисов.