Със сметка за тока потропва Дядо Мраз

С пламък в сърцата и трепет в душите днес целокупното българин (който още не си е стегнал багажа) очаква мечтаното и обещано от експертния кабинет намаление цената на тока. Величина, която извади десетки хиляди по улиците в началото на 2013-та и респективно стана причина кабинетът „Борисов“ да хвърли оставка, стигайки се до цирка през април и май, довел на страната прочутата коалиция „Гей-Бей-Злодей“.

После реки от мед, масло и още нещо тръгнаха из страната. А Орешарл Перо и белият му перчем се клеха във вярност на белите цигани, довели ги на власт, предлагайки някой друг лев по програмите за неграмотни плюс екскурзия от Айтоския балкан с нощния влак до София.

Веруюто „До Орлов мост и назад“ се превърна в основно мото и оправдание за шайката еничари превзели на абордаж очукания кораб на „KLETA MAJKA BALGARIQ”. Само че вместо пиратска превръзка за параван, послужиха присъдружните медии, явен трубадур на всяка власт.

А днес разбираме, че златният дъжд ще се изсипе над главите на най-бедните под формата на 1% месечно във фактурите, получавани от енергийните монополисти. Сиреч на сметка 50 лева – я има 50 стотинки, я не. Която стига с доза фантазия и обикаляне из кварталните бакалии за пакетче семки. Престъпно деяние, пред което бледнее и Миро с пиарките, защото днес пестим жълтици, но на 1.07 като повишат драстично цената на тока ще усетим гьостерицата по гърба си. Пък после пак ще има „шо стана бе, засада немаше ли...?“

Груба лъжа, долна измама и лайно в целофан. Това бе родната политическа гротеска през изминалата година. Но тепърва ще ядем завитото в целофана през следващата.