До края на годината: "Меден Рудник" с плувен басейн за 1,5 млн. лв.

Съоръжението ще се ползва основно за детски и любителски спорт

25-метров покрит басейн изгражда община Бургас в к-с "Меден Рудник". Днес кметът Димитър Николов и директорът на ТД "Възраждане" Магдалена Манолова инспектираха съоръжението, което струва 1.5 милиона лева, осигурени от местната администрация.

В момента строителството е на етап груб строеж. Басейнът трябва да заработи до края на годината. Дълбочината му е 1.80 метра, малко по-голяма от стандарта. По този начин той ще се ползва и за практикуване на бързо развиващата се в града водна топка, уточниха от община Бургас. 

СНИМКИ ВИЖ ТУК

Басейнът не е предназначен за големи състезания, а основно за детски и любителски спорт. Той ще се ползва от училищата в комплекса, от бургаските клубове в плувните спортове, както и от всеки желаещ в свободните от тренировки и занятия часове.

Край покрития басейн ще бъдат изградени трибуни с 300 седящи места. Общината има изрично изискване към изпълнителя вентилационната и отоплителната система да са перфектни. Към филтриращата инсталация ще бъде включен озонатор, за да се намали до минимум използването на хлор.

"Логично е да се развива спортната инфраструктура там, където са децата. "Меден рудник" е "най-младият" ни комплекс, с най-много хора в активна възраст. Нямам съмнение, че плувните школи ще открият и развият стотици млади таланти там", каза градоначалникът

От заварен през 2007 г. един-единствен крайно амортизиран, но действащ басейн в Младежкия културен център, в момента Бургас има 9. През завършване е басейнът в спортния корпус към ПМГ/Френска гимназия, а новият в “Меден рудник” ще е 11-ят, пуснат в експлоатация през последните 6 години.