Ивелин Попов: Цената ми е 10 милиона евро

„За Златната топка гласувах за Франк Рибери, защото спечели всичко, защото допринесе за клубния и националния си тим. Голям лидер е“, коментира Попов

Капитанът на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов сподели, че предполага, че трансферната му сума е около 10 милиона евро. Лидерът на Кубан Краснодар сподели и своята оценка за изминалата 2013-а година в ефира на БТВ и предаването „Зона спорт“, като не подмина и по-злободневните теми в българския и световния футбол.

„Годината бе добра, но непълна, казвам това заради националния отбор. Лично за мен най-голямото разочарования бяха мачовете с Чехия и Армения“, започна Попето. „Лоша шега ни изигра това, че много момчета нямаха нужния опит. Когато играем и под напрежение, винаги става така. Най-успокоителното за нас е, че оставаме със същия треньор. Но всеки играч трябва да си направи равносметка какво иска за себе си. Аз лично, когато започнах подготовка през лятото, мислех за националния отбор. Той за мен е водещ. Не бива да се задоволяваш с това, че си бил Малта с 6:0. Разбира се, че трябва да има оптимизъм и вярва в собствените сили. Съмнявам се, че за Европейското жребият ще бъде лек. Пак сме в 4-а урна. И за Световното мислехме, че жребият е тежък, но се оказа, че нямаше отбор, който да ни надиграе.

Слуховете за промяна на клубната принадлежност, непрекъсното обгръщат името на Ивелин Попов, самият играч сподели следното:„Има интерес към мен. Надявам се всичко да завърши щастливо за мен. Едно помня от Станимир Стоилов, който ми каза, че и да не се реализира мой трансфер през един прозорец, има след 6 месеца друг. Затова трябва да се трудиш през това време. Предполагам, че струвам 10 милиона евро, защото ако струвах 5 милиона евро, щях отдавна да съм купен. Желанието ми е да премина на по-високо стъпало“.

Ивелин Попов анализира и състоянието, в което се намира Кубан: „Сменихме четирима треньори за година и половина. Има голямо текучество и на играчи. Нещата ще се изгладят, имаме подготовка и скоро ще се върнем на правия път, и мисля, че има шанс да се борим за евроквота. “

Относно анкетата за най-добър треньор на България, Попето сподели: „Малко ме изненада, че Стойчо Стоев стана Треньор на годината, но все пак това е вотът. Той бе от много скоро в Лудогорец. Моите лични фаворити бяха Любо Пенев и Ивайло Петев“.

„Положението в Левски и ЦСКА не е добро. Надявам се да стъпят на стъпалото, на което заслужават да бъдат. Така те ще могат да теглят другите в Европа. Това са двете марки в българския футбол. Лудогорец не ме изненада, с оглед на това, че отборите, с които играха в Лига Европа, не са на много високо ниво. Нека не се заблуждават. ПСВ са доста зле в момента, аз следя холандското първенство, освен това всички знаем за проблемите на Динамо Загреб“.

За повече спортни новини, четете Sportonline.bg