Защо любовта рядко е взаимна?

Учени доказвали, че любовта е най-разпространената болест, за която дори няма лек

Да се помогне на човек, който страда от несподелена любов, е почти невъзможно.


Психолозите казват, че така наречената "истинска" любов се изживява само от 22% от населението на света. 98 % от тях пък поне веднъж са изпитвали несподелени чувства.


Според учените причината за това е много проста: в днешно време хора просто нямат време за такива силни чувства и са започнали да мислят повече за себе си.


Ако всичко във връзката ви върви монотонно и в допълнение към това - човекът срещу вас има егоистично поведение,  то е ясно, че в сърцето му просто няма място за друг. За това често се случва единият във връзката да дава всичко от себе си, а другият - да остава безразличен.


Например мъжът е готов да направи всичко за своята любов, превръща половинката си в обект на обожание и дори е съгласен да живее живота си в като прави безбройни компромиси, стига това да е добро и за любимата му.


Това звучи прекрасно, но практиката показва друго - неговата доброта и готовност да даде всичко от себе си, води само до едно. Тези мъже са често използвани и омръзват лесно на половинките си.


Такъв човек много скоро престава да бъде оценяван и жените започват лесно да го приемат за даденост. Така дори в началото да е имало чувства и от двете страни, често единият „изстива” бързо към другия.


Уви, това е човешката психология и е почти невъзможно да се направи нещо по този въпрос, защото  колкото по-силно от половинката си обичаме, толкова по-бързо я отблъскваме.


Ако все пак сте от онези късметлии, които са намерили някого, с когото имат силни взаимни чувства - не го губете. Борете се за връзката ви и не забравяйте - дори и такова малко нещо като подарък за годишнината е много важно за запазването връзката ви.