Вижте какво никога не сте подозирали за децата и раждането им

Днес сме ви подготвили няколко интересни и малко известни факта, свързани с децата и тяхното раждане

-Рекордьорка по раждане е рускиня. През живота си тя износва и ражда 69 деца. Жена родила 27 пъти. Въпреки това, тя поставя световен рекорд, след като родила близнаци 16 пъри, 4 пъти четиризнаци и 7 пъти тризнаци . Преживява и 67 деца.


- Всички знаем, че 1 юли е Международния ден на детето. Интересен факт е обаче, че на Сейшелите този празник се празнува в продължение на месеца .


- Британски учени са провели изследване което показало, че децата , които прекарват много време пред компютъра се справят по-лесно с математиката в училище. Резултатите показали и друг факт : тези деца се научават да четат и пишат до пет пъти по-бързо, отколкото децата, които растат без компютър. Но при липсата на родителски контрол, компютърни игри могат да навредят на децата- водят до раздразнителност , намаляват човешкото общуване може да доведе до проблеми с говора .


- В Китай е имало случай, който е световноизвестен. През 1910 г. деца на възраст под девет години са станали родители.


- Феноменът за раждането на близнаци е много разпространен в Нигерия. Там се раждат най-много близнаци: на всеки единадесет раждания има една двойка близнаци. Япония е на последно място в този списък, там близнаци се раждат веднъж на 250 раждания.


-В Европа съществуват стандарти за детски играчки. Така например плюшено мече трябва да издържат на усилията на детските ръчички, когато се опитва да откъсант ръцете или краката му .


- " Индиго децата", винаги са съществували, просто преди това тези деца са били наречани гении . Сред тях са Ломоносов , Моцарт, Леонардо да Винчи . Тези деца са в състояние да изпълняват пет задачи едновременно . В наше време, също се раждат гении . Например петгодишно момче на име Дан може да говори пет езика. Ето още един пример: момичето на име Лана, която е на четири години отказва на спи, тъй като смята, че може да пропуснете нещо интересно. В Москва , има частен клуб за родителите на тези деца, които в днешно време се наричат "Индиго деца".


- Учените са доказали следния интересен факт: децата на 3-4 години, могат да кажат всеки ден около 12 000 думи и да зададат около 900 въпроса.


- А знаете ли, че в страна като Япония , детето не се нарича "лошо".