Ямбол разкопан, полагат тръбите по проект за воден цикъл

На 6-и стартира полагането на канализация в кв. Възраждане

Разане на настилката, изкопи и полагане на тръби за битовата канализация и водопроводи включва работата по мащабния проект за воден цикъл в Ямбол, която върви с пълна сила.

Дейностите в момента са концентрирани в ж.к. "Възраждане", по ул. "Битоля".

Успоредно с това продължава изграждането на канализация по ул. „Охрид”, както и строителството на двете канализационно-помпени станции в южната част на „Каргона” и на „Възраждане”.

От началото на следващата седмица ще стартират изкопни работи и по ул. „Будак Стоян войвода” в кв. „Каргон” от пресечката със „Стоил войвода” в посока Запад, съобщиха от община Ямбол.

Заради ремонтите местната администрация въвежда временна промяна в организацията на движението по ул. „Битоля”.

Промяната засяга маршрута на автобусна линия № 2 в района на к-с „Възраждане”. Колите на градския транспорт няма да се движат по ул. „Битоля”, а ще минават от ул. „Д-р Кръстев” по протежение на ул. „Руен”, продължават по досегашния си маршрут до бившия месокомбинат „Родопа”, където ще обръщат и се връщат по същия маршрут, продължавайки след това по ул. „Индже войвода”. Съответно, автобусните спирки от ул. „Битоля” се изместват временно на ул. „Руен”.

Освен промяната в движението на градския транспорт, строителните дейности засягат и придвижването с леки автомобили, като поетапно ще се въвеждат ограничения в движението по ул. „Битоля” и ул. „Вежен”. Участъци от уличните платна ще се затварят за движение, съобразно напредъка на строително-монтажните работи.