На имейл ще подаваме сигнали за нередности

Община и граждани в партньорство за по-добро бъдеще на Стара Загора

На имейл psi@tracebg.com старозагорци могат да подават сигнали за забелязани нередности при извършваните инфраструктурните ремонти в града.

Това стана ясно на среща на общинското ръководство, фирмите - изпълнители на ремонтите и граждани от старозагорска фейсбук група. Те сезираха за допуснати слабости и показаха снимки на места с недобросъвестно изпълнен ремонт, счупени тротоарни плочки, запушени улични шахти, както и стена, счупена от багер и т.н.

Следим отношението на гражданите към работата на общината и сме партньори, които имат една и съща цел – да направим Стара Загора по-добра, каза кметът Живко Тодоров.

Подобна гражданска позиция и бдителност не съм срещал другаде. Ще коригираме допуснатите слабости, заяви изпълнителният директор на Пи Ес Ай Ад Латьо Латев, според когото на фона на обема извършена работа - хиляди метри ремонтирани улици, тротоари, междублокови пространства, са допустими отклонения в качеството. Гаранционният срок е дълъг и сме длъжни да ги отстраним, допълни той. Латев припомни, че Пи Ес Ай извършва и зимната поддръжка на 250 км. общински пътища и пътища от републиканската пътна мрежа и автомагистрала Тракия в региона.
Винаги сме реагирали на сигналите и сме отстранявали допуснатите слабости, потвърди и Диана Любомирова, изпълнителен директор на Ес Би Ес – Стара Загора.
Процедурите за изпълнение на инфраструктурните ремонти са спечелени по коректен начин с открита обществена поръчка. Фирмите отделят от печалбата си и за подпомагане на спорта и социални дейности в града, каза още кметът Тодоров.
Представителите на фейсбук-групата признаха, че в града се работи много активно и изразиха задоволство от новата алея към Дома на инвалида, асфалтираната улица в кв. АПК, ремонтираната градинка „Пингвините“ и др.