Мъжете го правят по-често от жените?

Традиционният секс е мъртъв

Експерти от университета в Тексас преброиха 237 мотива, които карат хората да правят секс. Забележително е, че хората не винаги го правят от любов. Сред мотивите им преобладават скука, безсъние или любопитството и отмъщение.
Понякога хората правят секс, за да се избегнат разговор по неприятна тема или за да си намерят работа, съобщава InoPressa.
Други път, защото просто харесват някой външно или защото сексът предизвиква у тях приятни усещания. Има и доста по-странни мотиви - сексът като лек за главоболие, сексът като начин да накарате някой да се раздели с партньора си или дори за да се почувствате по-близо до Бога. А някои твърдят, че по този начин са склонни да горят калории след тежка вечеря.
Проучването на американците напълно разбива стереотипа, че чрез секс жените се опитват да подобрят социалния си статус и материалното си богатство.
"Според нашите резултати мъжете го правят по-често, отколкото жените", твърди Дейвид Бъс, един от изследователите. Въпреки това същите тези експерти уверяват, че различията между половете не са толкова големи.
От своя страна каталунският консултант философията Хосе Карлос Аройо казва: "Традиционният секс е мъртъв и хората се осмеляват да питат защо правят секс". Междувременно гинекологът Даниел Флауменбаум заявява, че 85% от жените правят секс, за да убият скуката. Психологът и сексолог Ема Рибас пък твърди, че жените, които страдат от емоционална зависимост, правят секс, защото е необходимо, а не защото те искат. Те се страхуват, че ако не задоволят сексуално партньора си, той ще ги изостави.