Повече питиета - по-малко сексуалната възбуда

Алкохол в малки дози и секс в различни пози – всичко с мярка

Завишеното количество алкохол може да е причината и за липсата на ерекция. Последните статистики са фрапиращи и показват голяма тенденция в увеличения прием на алкохол и връзката с появата на някои заболявания, както и влошения сексуален живот. Големите дози алкохолни питиета водят до по-ниска чувствителност и евентуално по-намалено вагинално овлажняване, което може и да ви лиши от така мечтания оргазъм.
Експертите по сексология и полово предавани болести споделят притесненията си именно заради повишената сексуалност у младежите след прием на алкохол и вероятността за предприемане на повече рискови действия, когато съзнанието не е чисто. Те цитират резултат от проучване, проведено съвместно с психолози, който гласи че, при след консумация на алкохол съзнанието посредством зрителния апарат възприема хората в обкръжението като много по-привлекателни, което предразполага много повече към рискови сексуални контакти.
Мозъкът контролира основния ръководител на ендокринния апарат в тялото – хипофизата. Тя насочва сигнали за производство на полови хормони и летливи телесни вещества, които привличат противоположния пол, което е важен фактор при рисковите полови контакти. Освен цялата тази ендокринна стимулация, от важно значение е и замъгленото съзнание и действието на алкохола като „пробудник” на сетивата и „мръсното” подсъзнание.
Положително влияние на алкохола
Консумирането на алкохол преди секс се е превърнало в сексуален навик и традиция за голям процент двойки.  Изпиването на чаша червено вино или пенливо шампанско си е истински любовен ритуал, съчетан с много ласки, целувки, влюбени погледи и впоследствие страстен секс. Ако искате да изпитате нещо непознато и ново в леглото, посегнете към чашката. И умната обаче! В малки количества алкохолните питиета ще провокират порочното ви поведение в леглото. Можете успешно да удължите и времето, в което правите секс, тъй като алкохолът в малки дози предотвратява преждевременната еякулация.
Негативното влияние на алкохола
Доказано е, че алкохолът предразполага към случаен секс и контакт, който в нормално състояние може да бъде избегнат.
Освен това негативен ефект на алкохола е временното обезводняване. Връзката е чисто биохимично-физиологична, при което се потиска важен хормон, наречен вазопресин, който контролира телесното оводняване. Тази форма на дехидратация може да бъде много лошо действаща при хора с бъбречна недостатъчност или при хора, които са на трайна терапия за хронични инфекции на пикочо-половите пътища. Също така е важно да се отбележи, че алкохолната консумация паралелно с антибиотично лечение, което често се случва през зимата заради обичайните респираторни инфекции, може да бъде много травмираща за организма, поради задействането на специален процес - дисулфирам реакция. При който се случва загуба на съзнание, тежки интоксикации, влошена чернодробна функция, бъбречно-диуретична функция и много други смущения, като главоболие, гадене, обилно повръщане, след настъпване на тази реакция.
И накрая, но не на последно място, трябва да се отбележи връзката на алкохола с настъпваща еректилна дисфункция, поради хроничното стимулиране на хипофизната жлеза, която изпраща сигнал към тестисите за производство на тестостерон. Ефектът е подобен при активно спортуващите хора, които използват тестостерон в инфекционна форма. Крайният резултат е трайно блокиране на тестостероновото производство и загуба на либидо.