Секс скандал в Комисията за защита на потребителите

Главният секретар на Комисията за защита на потребителите беше обвинен от своя подчинена

Той отрича и твърди, че е нападнат безпричинно, информира bTV.

Преди около три месеца Боряна Даутова подала сигнал срещу своя началник Иван Бъчваров. Причината: негови действия, с които той я засягал като жена. „Сексуален тормоз и дискриминация по възраст. Определено има предпочитания към 2-3 колежки в дирекцията и ги привиква в кабинета си", обясни тя.

След сексуалните намеци Даутова сезирала дисциплинарния съвет на комисията, който ѝ дал препоръка да сезира и комисията за дискриминация. Съветът предложил още, но на друго правно основание, Бъчваров да бъде понижен в ранг.

„В своето заключение дисциплинарния съвет съветва потърпевшите служителки, тъй като тя не е само една, да потърсят своите права с частна жалба в комисията за защита от дискриминация", коментира Александър Масларски.

Това е четвърто дисциплинарно производство срещу Бъчваров, има и два сигнала в прокуратурата, единият от които е заради секс скандала.

Самият Бъчваров обаче твърди, че е невинен и гледа на обвиненията "с насмешка". Той също сезирал прокуратурата за тормоз. „Аз работя в тази комисия от 16 години и за пръв път се случва да се обръщат към мене за някакъв такъв тормоз", защити се той.

По думите на Масларски и Даутова, жените в комисията били притеснени и от факта, че сестрата на Иван Бъчваров е депутатката от управляващата партия Светлана Бъчварова.

„След изборите той тогава демонстративно почерпи, че неговата кака е станала депутат и хората с основание са притеснени", каза Масларски. „Какво значи да афиширам, все пак тя ми е сестра, не мога да кажа че нямам сестра", контрира Бъчваров.

Жената, подала сигнала, твърди, че е на път да загуби работата си. Председателят на комисията Веселин Златев пък заяви, че няма доказателства за налагане на санкция срещу Бъчваров.