Борисов: В България няма лява партия

Левицата изцяло се ръководи от ДПС

Много често се коментира в публичното пространство за проблеми в център-дясно. Всъщност истинският проблем в България е това, че няма лява партия.
Това написа Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук.
В изказванията на г-н Местан ясно прозира, че те са хората, които и ръководят, и определят политиката, и налагат своята програма за изпълнение.

Давам пример с начина, по който Йордан Цонев отряза Станишев за данък “богатство” през 2015 година, категоричен е Бойко Борисов.
В момента имаме т.н. левица, която изцяло се ръководи от ДПС и в същото време основните им тези са повече центристки и десни, допълва той.
Лидерът на ГЕРБ дава пример с въвеждането на плоския данък, с отказа да се премахне данък “лихва” и т.н.
Според него в център-дясно проблеми няма, защото има силна дясноцентристка партия ГЕРБ, която побеждава левицата и либералите в десет поредни избори за различни институции.
По-малка, но влияеща на общественото мнение коалиция на Реформаторския блок и няколко други партии в център-дясно, които са с по-малък електорален ресурс, но също с немалък потенциал – БЗНС, РЗС, движение “22 септември” и други, подчертава Борисов.
По думите му най-сериозният проблем в България е липсата на лявоцентристка партия, която да отстоява не само интересите на своите гласоподаватели, но преди всичко и авторитета си.
Какво написа в статуса си лидерът на ГЕРБ можете да видите тук.