Оформените вежди “отварят” очите

Именно по веждите можете да доловите и най-малката промяна в настроението. Когато почиствате веждите си, трябва да се съобразявате с формата на лицето си. Прическата ви също е от значение, тъй като тя задава основния овал на лицето.
Къса коса
Напоследък, като че ли късата коса е предпочитана от много дами от шоубизнеса. Шокиращо подейства за феновете ѝ подстриганата коса на Памела Андерсън, Дженифър Лорънс изглежда добре с къса светла коса, Ан Хатауей дълго време я използваше като запазена марка, а Чарлийз Терон е красива дори и с гола глава.
Но когато имате къса коса, едно от първите неща, които професионалният гримьор ще направи, е да акцентира върху веждите ви. Особено, когато лицето ви е така оголено, веждите задават основната рамка на лицето, което изисква те да бъдат перфектни. Ако ги направите прекалено тънки, това ще даде приоритет на челото, което ще се набива на очи повече от необходимото.
Прическа с бретон
Когато бретонът е акцент във визията ви, не е необходимо да привличате допълнително внимание и върху веждите си. Те трябва да са по-меки и с плавни форми, за да създават баланс с косата. За по-мекото ви излъчване като цяло е добре да избирате тонът на веждите ви да съвпада с тона на бретона (или да бъде с един тон по-тъмен).
Дълга коса
Освен ако не притежавате гъсти и плътни вежди и си ги харесвате такива, може да се чувствате свободна да експериментирате с формата им. Дългата коса сама по себе си е като празно платно пред художник – има много варианти да я оформяте, което налага да променяте с четка и цвят и формата на веждите.
Ако сте блондинка, добре е да имате по-тъмни от косата си вежди, за да се подчертае контрастът им с тена на лицето ви. За брюнетките препоръчително е да потъмняват веждите си с до два тона по-тъмни от цвета на косата.