Гордостта на старозагорския кмет - новият пазар

Ж. Тодоров: Надявам се 2014 да е по-стабилна за бизнеса

От завършените проекти през 2013 година, най-много се гордея с пазара в Стара Загора, защото той е емблематичен проект и за цяла България. Това каза кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.

„Това е първият проект, който е реализиран по програма „Джесика", и който има реален ефект и за гражданите, и за хората, които работят на пазара. Този проект ще си възвърне и инвестицията, защото на база на подобрените условия наемите са по-високи и тази инвестиция ще се върне във времето. Това е, наистина един уникален проект за много красив пазар", посочи Тодоров.

По думите му-друг проект, с който се гордее много е този за Античния форум, чрез който римското наследство ще се показва по един много добър и атрактивен вид.

„Третият проект, с който се гордея, е възстановяването на лекоатлетическата писта в Стара Загора, защото за първи път, след 20 години имахме възможност да направим международно мероприятие, свързано с леката атлетика в Стара Загора-„Балканиадата", която организирахме. Гордея се и със спортната зала, която построихме за ученически игри. Това са обектите, които смятам, че са с особено значение за града, защото имахме нужда от тях", каза Тодоров.

Той обясни, че откъм привличане на инвеститори 2013 г. е била трудна година, както навсякъде в страната. „Не трябва да забравяме, че през 2013 г. се смениха три правителства, което оказва много негативен ефект върху инвеститорите като цяло, защото това е знак за несигурност, имаше и протести. Под стрес бизнесът работи по-трудно и се свива, което е нормално.

Надявам се 2014 г. да бъде по-стабилна в това отношение и да нямаме толкова перипетии, както и по отношение на смяна на администрацията, на ръководните кадри, които са на различните държавни администрации, за да може и ние да работим по-стабилно и да има спокойствие за работата", посочи още Живко Тодоров.