Борисов: Не приемам никакви обвинения!

Когато месеци наред ТВ7 и Телевизия Алфа с директни излъчвания притесняваха мен и моето семейство, когато като лидер на най-голямата опозиционна партия многократно молех вътрешния министър да бъде прекратено това, и когато от трибуната на Народното събрание призовавах лидерите на останалите партии да осъдят тази недопустима намеса в личния живот, нито една партия не осъди тези действия, включително и Реформаторският блок.
Това написа Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.
Лидерът на ГЕРБ очаква вътрешният министър да обясни по какви критерии на едни медии се позволява да снимат домовете на политиците и включително да се правят нерегламентирани митинги, демонстрации и заплахи за имоти, а на други -да не се позволява да снимат.
Държа да подчертая още, че не приемам никакви обвинения, че имам нещо общо с така наречения кръг Капитал или че има влияние от когото и да било върху партия ГЕРБ. Нещо повече – никога не съм допускал влиянието на каквито и да е кръгове в управлението на страната, убеден е той.
Аз предупредих, че това ще стане опасен прецедент, който няма нищо общо с политиката. Всеки български политик декларира своите имоти в данъчна декларация и в декларация пред Сметната палата, а компетентните органи извършват проверки, допълва той.
Борисов е категоричен, че не се притеснява от проверки и подчертава:  
Дори в момента ми правят такива данъчни ревизии. Единствените ми притеснения са били, че се нарушава общественият ред и спокойствието на семейството и съседите ми.
Аз и ГЕРБ винаги сме се занимавали с политика и сме се старали да градим България. Факт е, че сочените за подобни министри с подобно влияние в момента не са нито депутати, нито в ръководството на ГЕРБ, а в други формации, казва Бойко Борисов.
Според него черният ПР винаги е бил във въоръжението на друга група политици и пусканите напоследък скъпоструващи клипове, целящи да унизят и внушат слабост на Радан Кънев и бившия президент Първанов.
Подчертавам още, че всеки кмет на ГЕРБ е автономен във вземането на решения, касаещи управлението на градовете. Указанията, които имат от партията са да се ръководят стриктно единствено от Закона за обществените поръчки, а не от партийната принадлежност на участниците в конкурсите, заключва лидерът на ГЕРБ.
Тук можете да видите статуса на Борисов.